Bitcoin wordt weer verkocht door miners, en whales profiteren van dip

Data van analysebedrijven CryptoQuant en Glassnode laten zien dat miners zijn begonnen met het verkopen van hun bitcoin. De wallet van Poolin heeft het grootste aantal bitcoins van dit jaar verkocht.

Daling komt ook door miners

Er zijn verschillende manieren om je minen zo effectief mogelijk te maken. Een daarvan is om aan te sluiten bij een pool, zodat je samen met andere miners zoekt naar bitcoin. De winsten worden dan evenredig aan de geleverde rekenkracht verdeeld. Poolin is zo’n mining pool.

Vandaag is er al veel geschreven over het effect van Elon Musk en zijn twittergedrag, maar dat vertelt niet het hele verhaal van de bitcoin daling. Glassnode en CryptoQuant laten zien dat miners hier ook debet aan zijn.

3271 bitcoins van Poolin

Alle grafieken op de site van CryptoQuant (gratis account) die te maken hebben met de uitstroom van Bitcoin-mining laten een stijging zien. Denk aan alle uitstroom van grote miners, uitstroom van kleine miners en ook grafieken van bepaalde miningpools, zoals Antpool, BTC.com, enz.

Gisteren verplaatste Poolin maar liefst 3271 bitcoins vanuit hun wallet. Die coins zijn samen bijna 120 miljoen dollar waard. CIO van Moskovski Capital noemt deze BTC-uitstroom de grootste in 2021.

Een recent gepubliceerde Glassnode-grafiek laat zien dat het Netflow-volume van Miners (7-daagse MA) een 3-maanden dieptepunt van -16.108 BTC heeft bereikt.

Whales kopen veel bitcoin

Bitcoin-whales worden meestal omschreven als wallets die tussen de 100 en 10.000 bitcoins bevatten. Volgens data van het analysebedrijf Santiment lijken whales juist te profiteren van de dip van vandaag, maar vooral van die van mei.

Volgens Santiment hebben whales 50.000 bitcoins aan hun arsenaal toegevoegd. Dat is bijna 2 miljard dollar waard.

Bron: Santiment

Zoals de bovenstaande grafiek laat zien, hebben whales halverwege april wat bitcoins verkocht toen de bitcoin koers naar 65.000 dollar steeg. Ze kochten echter de dip tijdens de daaropvolgende marktcrash en waren vooral actief toen bitcoin de bodem van 30.000 dollar aanraakte.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.