Minister koopt bitcoin voor zijn kinderen

Albert Isola zegt in een interview dat hij bitcoin koopt voor zijn kinderen. De Gibraltarese minister verwacht dat de adoptie van bitcoin alleen maar zal toenemen en wil zijn kinderen hiermee een voorsprong geven.

Bitcoin is niet voor nu, maar voor toekomst

Hij is verantwoordelijk voor het ministerie van digitale en financiële diensten op Gibraltar en hoopt dat onder zijn toezicht het Britse overzeese gebied een voorloper wordt van crypto-adoptie. Persoonlijk denkt hij dat bitcoin nog niet genoeg geaccepteerd wordt, maar dat dit in de toekomst zal veranderen:

“Ik ben nog niet in het stadium waarin ik bitcoin regelmatig zou gebruiken, het gaat meer om het kopen ten behoeve van mijn kinderen in de komende jaren. Ik raak het niet aan.”

Hoewel er locaties zijn die betalingen in crypto accepteren, zei Isola dat de daadwerkelijke acceptatie verder zou toenemen naarmate meer en meer rechtsgebieden digitale activa reguleren.

Cryptovriendelijke wetten

Sinds de bearmarkt van 2018 neemt Gibraltar stappen om de veelzijdige bedrijvigheid van crypto naar hun te halen. Dit gaat niet alleen om bitcoin, maar om eigenlijk alle bedrijven die iets met blockchain willen doen. Zo was Gibraltar in februari 2018 het eerste gebied ter wereld dat regulering opstelde voor ICO’s.

In augustus 2018 kondigde het Britse overzeese gebied aan dat het zijn voetbalteam het volgende seizoen in crypto zal betalen, waardoor ze het eerste voetbalteam ter wereld zijn dat in crypto wordt betaald.

Eind 2021 ging Gibraltar nog een stap verder in zijn crypto-vriendelijkheid door te besluiten blockchain-technologie op te nemen in overheidsprocessen. In december 2021 kondigde de regering aan een op blockchain gebaseerd proefprogramma in te zetten om publieke diensten te leveren.

Markt beschermen tegen manipulatie

Nu er een aantal blockchain- en cryptobedrijven zich hebben gevestigd op Gibraltar, zetten ze stappen om deze industrie te beschermen middels regelgeving. Ze vinden het belangrijk dat er een integere markt is. Zo willen ze de manipulatie van prijzen, liquiditeit en het delen van marktinformatie beperken. Isola zegt hierover tegen Cointelegraph:

“Als blockchain bedrijven niet bereid zijn om te voldoen aan de normen van regelgeving en kwaliteit die we nastreven, zullen ze geen licentie krijgen.”

Partnerschap in plaats van handhaving

Het eerste ‘buitenlandse’ crypto-bedrijf dat een licentie kreeg om op Gibraltar werkzaam te mogen zijn is de Britse cryptobeurs Coinfloor. In oktober 2018 kregen zij een licentie, destijds werd de gedetailleerde regelgeving en het lange licentieproces als streng ervaren.

Tegenwoordig lijken crypto-bedrijven een andere ervaring te hebben. In plaats van een rol op basis van handhaving, zeggen ondernemers dat ze Gibraltar eerder ervaren als een een op partnerschap gerichte benadering.

Isola is ervan overtuigd dat deze formule werkt voor Gibraltar, omdat het al uitstekende resultaten heeft opgeleverd. Gibraltar past sinds 2014 dezelfde strikte maar partnerbenadering toe op de gaming-industrie. Volgens Isola werkte de formule zo goed dat er momenteel ongeveer 15 gaming-bedrijven in Gibraltar zijn gevestigd.

Bearmarkt om te bouwen

Tijdens de huidige bearmarkt, of ‘downtime’, zoals Isola het subtiel beschrijft, staan bedrijven in Gibraltar er goed voor om voordeel te halen en te groeien tijdens deze downtime.

“Ik denk dat onze blockchain-bedrijven goed gepositioneerd zijn om de stormen te trotseren en vervolgens te profiteren van het voordeel als en wanneer de bullmarkt komt.”

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Gibraltar is géén eiland, het is een Brits overzees gebied.

    30 juli 2022
  • Sorry, maar Gibraltar is geen soeverein land, het is een Brits overzees gebied.

    30 juli 2022