Modemerk Balenciaga zal ook bitcoin en andere crypto accepteren

Balenciaga gaat Gucci achterna. Het merk onthulde dat het nu betaling in cryptocurrency accepteert. Zij beginnen hiermee in de VS, en zullen deze optie vervolgens uitrollen naar andere landen.

‘Andere regio’s zullen volgen’

Balenciaga zal eerst alleen crypto accepteren in zijn flagship stores, waaronder op Madison Avenue in New York en Rodeo Drive in Beverly Hills. Daarnaast kan je in de VS misschien al met crypto betalen op de website: balenciaga.com. Andere regio’s en e-commerce zullen volgen, aldus het bedrijf volgens WWD.

Het modehuis gaat hiermee Tag Heuer en Gucci achterna, die sinds kort ook crypto accepteren voor hun producten. Dat laatste merk begint ook eerst een pilot in de VS, voordat het zich zal focussen op andere landen.

Het modehuis is volgens WWD wel nog aan het beslissen welke aanbieder van betaaloplossingen het zal gebruiken, maar bitcoin en ethereum zijn al zo goed als zeker. Waarschijnlijk zullen dit er 12 worden, waarvan vijf stablecoins, aangezien dit ook het geval is bij Tag Heurer en Gucci. Als ze het hele plaatje kopiëren van het horlogemerk, zal BitPay een betaaloplossing kunnen bieden.

Kan het nu al?

Natuurlijk waren wij erg benieuwd of Balenciaga al stiekem was begonnen met het accepteren van cryptocurrency’s. Daarom namen wij een kijkje op balenciaga.com, maar helaas om er achter te komen dat deze mogelijkheid nog niet beschikbaar is.

In de bovenstaande afbeelding zie je de pagina om af te rekenen. Zoals je kan zien heeft het modemerk in Nederland alleen nog creditcard, PayPal en Klarna als betaaloptie. Het zou kunnen dat dit in de VS wel mogelijk is. Daar staan namelijk ook de flagship stores staan die crypto accepteren.

Het is op dit moment een kwestie van geduld tot heel Balenciaga crypto accepteert. De toepassing is dus zeer waarschijnlijk al live in de VS, en net als Gucci en Tag Heuer is Europa pas later aan de beurt.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.