Je kunt nu cryptocurrency Monero minen op HTC blockchain telefoon

Elektronicagigant HTC kondigde vrijdag een nieuwe app aan waarmee je monero (XMR) kunt minen met de EXODUS 1S blockchain-smartphone. Midas Labs heeft de app DeMiner ontwikkeld, de app is naar verwachting in het tweede kwartaal van 2020 te gebruiken.

Netwerk verder decentraliseren

Phil Chen, de chief officer van HTC, zei dat DeMiner kan helpen om mining nog verder te decentraliseren. Ook wordt het goedkoper om te minen. Chen:

De cryptowereld wordt bedreigd door de dominantie van de hashrate door gigantische miningbedrijven. De meest effectieve manier om dit probleem op te lossen, is door mining toegankelijk te maken voor de massa, en dat is via mobiel. Deze app maakt het minen van smartphones kostenefficiënt, waardoor individuele mijnwerkers worden gestimuleerd en het netwerk wordt gedecentraliseerd.

Kostenplaatje is logischer

Monero is een op privacy gerichte cryptocurrency. Volgens Midas Labs is het niet kostenefficiënt om XMR op desktops te minen. Dit laten ze zien aan de hand van wat simpele cijfers. Ze claimen dat als je op een gemiddelde laptop XMR probeert te minen, je ongeveer 0,06 dollar kan verdienen door 65 Watt stroom te gebruiken. De kosten voor dit stroomverbruik zijn 0,16 dollar. Ofwel, je maakt verlies.

Jri Lee, de CEO van Midas Labs zegt hierover:

Midas Labs stelt EXODUS 1S-gebruikers in staat om minimaal 0.0038 dollar aan XMR per dag te minen, terwijl de elektriciteitskosten minder dan 50% bedragen.

Geld opgehaald

Nog meer nieuws over Midas Labs. Ze zijn bezig met een financieringsronde om het bedrijf uit te breiden. Ze hebben een nog niet bekendgemaakt bedrag opgehaald bij Phil Chen. Hij heeft naast zijn werk bij HTC ook een investeringsbedrijf genaamd Proof of Capital en heeft nu dus ook geïnvesteerd in Midas Labs.

Chen is te spreken over de principes van Midas Labs:

Ik ben enthousiast over onze investering in Midas Labs, omdat ze halfgeleiderontwerp van wereldklasse toepassen in mobiel minen. Belangrijk is dat hun team de ​​kernwaarde heeft om decentralisatie te bevorderen en een meer inclusief monetair en financieel systeem te creëren.

HTC laat al een tijdje zien in te willen spelen op cryptocurrency en blockchain. Vorige maand introduceerde het bedrijf een blockchain-router waarmee klanten een full bitcoin node vanuit hun huis kunnen gebruiken.

En de koers van monero?

Je kan tegenwoordig spreken over een post-12-maart-periode. Sinds de hele cryptomarkt in elkaar stortte op 12 maart is de koers van monero bezig met een mooi herstel.

De koers van Monero volg je het beste met BLOX. Ook koop en verkoop je XMR en alle andere populaire cryptocurrency in deze app. Meer informatie over BLOX voor iPhone en Android vind je hier:

Download BLOX

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.