Categorieën: Ripple nieuws

Ripple beëindigt officieel samenwerking met MoneyGram

Cryptocurrency bedrijf Ripple heeft zijn veelgeprezen samenwerking met MoneyGram beëindigd. Een paar weken geleden nam MoneyGram al publiekelijk afstand van Ripple, en noemde als belangrijkste reden de juridische onzekerheid rondom XRP.

Miljarden dollars verwerkt

In de aankondiging van Ripple staat:

‘We zijn trots op het werk dat we in korte tijd hebben kunnen volbrengen, en ook op de impact die we hebben kunnen bereiken door dit eerste product in zijn soort op de markt te brengen. Samen hebben we miljarden dollars verwerkt via RippleNet en On-Demand Liquidity (ODL).’

Vorige maand schortte MoneyGram de handel op het platform van Ripple op nadat het blockchain-bedrijf was aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, maar beide partijen waren van plan hun samenwerking te hervatten, aangezien er nog steeds een meerjarig contract tussen hen bestond. Ondanks dat het contract en de samenwerking nu officieel beëindigd is, gooit Ripple de handdoek nog niet in de ring. Er zou nog meer in het vat kunnen zitten.

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple baalt van de SEC, maar is trots op wat Ripple heeft bereikt:

‘Hoewel het ontbreken van een juridisch framework de wateren voor Amerikaanse bedrijven en consumenten onnodig heeft vertroebeld, valt niet te ontkennen wat Ripple en MGI samen hebben bereikt. Miljarden dollars zijn via ODL zonder XRP over de grenzen heen gestuurd en verrekend.’

Aankondiging goed voor aandelen

De samenwerking werd in juni 2019 door MoneyGram bekend gemaakt, waarnaar de aandelen enorm stegen. Binnen een week liet MGI een groei zien van 176 procent.

Bron: Tradingview

Het beëindigen van de samenwerking wordt door de markt als iets negatiefs gezien, de aandelenwaarde is in de pre-market trading met 9 procent gedaald.

Aanklacht tegen Ripple

Eerder deze maand werd MoneyGram aangeklaagd wegens vermeende misleidende uitspraken over de samenwerking met Ripple. In de aanklacht staat:

‘Volgens de rechtszaak hebben beklaagden tijdens de groepsvorderingsperiode valse en / of misleidende verklaringen afgelegd en / of niet bekendgemaakt dat: (1) XRP, de cryptocurrency die MoneyGram gebruikte als onderdeel van zijn Ripple-partnerschap, werd beschouwd als een niet-geregistreerd en daarom onwettige beveiliging door de SEC; (2) in het geval dat de SEC zou besluiten de effectenwetten tegen Ripple af te dwingen, zou MoneyGram waarschijnlijk de lucratieve stroom van marktontwikkelingsvergoedingen verliezen die cruciaal was voor haar financiële resultaten gedurende de groepsvorderingsperiode; en (3) als gevolg daarvan waren de openbare verklaringen van de gedaagden op alle relevante momenten materieel onjuist en / of misleidend. Toen de echte details op de markt kwamen, beweert de rechtszaak dat beleggers schade hebben geleden.’

In het citaat gaat het over het verliezen van marktontwikkelingsvergoedingen. Dit is wat Ripple als stimulans aan MoneyGram heeft betaald voor de samenwerking. Dit is ongeveer 15 procent van de omzet van MoneyGram.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Flinke dip bitcoin: reden voor paniek of is er niets aan de hand?

In de nacht van zaterdag op zondag viel de bitcoin koers plotseling met duizenden euro’s…

11 uur geleden

Polkadot, Cardano en Solana zijn populairste staking coins voor passief inkomen en rente

Cardano en Polkadot staan bovenaan het lijstje van coins die het meest worden vastgezet om…

13 uur geleden

Nieuw Bitcoin ETP fonds goedgekeurd in Duitsland, vanaf volgende week beschikbaar

Iconic Funds heeft in Duitsland wettelijke goedkeuring gekregen voor de openbare aanbieding van een fysiek…

15 uur geleden

Facebook wil eigen cryptocurrency Diem in 2021 lanceren

CNBC schrijft dat Facebook van plan is om dit jaar nog Diem (voorheen Libra) te…

17 uur geleden

Bitcoin daalt 10.000 dollar in 5 dagen: einde bull markt of tijdelijke correctie?

Het kan snel gaan, vijf dagen geleden was bitcoin nog 10.000 dollar (8.286 euro) meer…

17 uur geleden

Vandaag is het Dogeday 420, Snickers en Milky Way vieren mee met Dogecoin

Waar alle coins vandaag rood kleuren, houdt Dogecoin zich goed staande. De munt kan zich…

19 uur geleden

Veilig en vertrouwd bitcoin kopen bij het best beoordeelde crypto-platform van Nederland.

Ga direct naar BTC Direct