MoneyGram maakt geen gebruik meer van Ripple vanwege lopende rechtszaak, XRP daalt hard

MoneyGram doet afstand van zijn samenwerking met Ripple Labs en noemt als reden de juridische onzekerheid rond XRP.

Tien miljoen euro verschil

Het geldtransferbedrijf schreef gisteren dat ze geen enkel voordeel verwachten van de vergoedingen van Ripple in het eerste kwartaal van 2021. Dat is een groot verschil met het eerste kwartaal van vorig jaar, toen verdiende MoneyGram bijna 10 miljoen euro aan dergelijke vergoedingen.

Ripple betaalde MoneyGram sinds 2019 om het token XRP te gebruiken voor internationale transacties. De pilot startte echter al in 2018, vlak na de bullrun. Sindsdien heeft MoneyGram 50 miljoen euro aan ‘marktontwikkelingsvergoedingen’ van Ripple ontvangen.

Strijd tussen Ripple en SEC

Die betalingen lijken nu in de wacht te staan, in ieder geval totdat de juridische strijd tussen Ripple Labs en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) opheldert. SEC-aanklagers beweren dat XRP een ongeregistreerde security is die in strijd is met de Amerikaanse investeringswet. Ripple verzet zich met hand en tand tegen deze aanklacht.

In december 2020 deelde MoneyGram een persbericht over de samenwerking met Ripple. Hierin valt te lezen:

Ter herinnering: MoneyGram maakt geen gebruik van het ODL-platform of RippleNet voor directe overboekingen van consumentengelden, al dan niet digitaal. Bovendien is MoneyGram niet betrokken bij de uitspraak van de SEC.

MoneyGram zou gebruikmaken van andere diensten voor overboekingen, en is volgens het persbericht van vorig jaar niet afhankelijk van de diensten van Ripple.

Koers XRP onderuit

Vergeleken met 24 uur geleden is de koers van XRP met 10 cent gedaald, ofwel 20 procent. Die daling komt ook omdat de koers gisteren binnen een paar uur ontzettend hard omhoog schoot, nadat bekend werd dat Ripple een entiteit opzet in de Amerikaanse staat Wyoming. Dat de koers nu zo hard daalt, kan liggen aan het nieuws over MoneyGram, maar dat is niet hard te maken. Immers, de rest van de cryptomarkt laat net zulke rode cijfers zien.

Bron: BTC Direct


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Ripple is de toekomst wat er ook gezegd word blijf vertrouwen in uw XRP.

    24 februari 2021