MoneyGram sluit samenwerking met Stellar om klanten toegang te geven tot stablecoin USDC

Financiële dienstverlener MoneyGram, is een samenwerking aangegaan met de Stellar Development Foundation  en stablecoin ontwikkelaar Circle. Klanten van Moneygram kunnen later dit jaar de populaire stablecoin van Circle, USD Coin (USDC) eenvoudig verzenden en ontvangen. Ook kunnen zij deze coin direct omzetten in fiat valuta, bijvoorbeeld de Amerikaanse dollar.

Dit liet MoneyGram weten in een aankondiging op 6 oktober.

MoneyGram en Stellar

Vanaf nu biedt MoneyGram ondersteuning voor cryptocurrency wallets die zijn aangesloten op de blockchain van Stellar. Door de samenwerking met Stellar en Circle kunnen coins nu vrijwel direct verzonden en ontvangen worden, en is het mogelijk om USDC op te nemen op fysieke locaties.

United Texas Bank zal optreden als de afwikkelingsbank om het proces binnen het regelgevingskader te voltooien.

Alex Holmes, CEO van MoneyGram, is enthousiast:

“Nu crypto’s en digitale valuta’s steeds prominenter worden, zijn we vooral optimistisch over het potentieel van stablecoins als methode om grensoverschrijdende betalingen te stroomlijnen.”

Eind 2021, begin 2022

De samenwerking zal naar verwachting eind 2021 van start gaan in geselecteerde rechtsgebieden. Internationaal hoopt MoneyGram de dienst in 2022 uit te rollen. Denelle Dixon is CEO en uitvoerend directeur van de Stellar Development Foundation:

“Een nieuw segment van gebruikers van contant geld zal in staat zijn om hun contant geld om te zetten in USDC, waardoor ze toegang krijgen tot snelle en betaalbare digitale activadiensten die voorheen misschien buiten bereik waren.”

MoneyGram en cryptocurrency

Financieel dienstverlener MoneyGram is geen onbekende in cryptocurrency. Een paar maanden geleden werd bekend dat klanten crypto’s zoals bitcoin kunnen verruilen voor contant geld via Moneygram’s fysieke locaties in de VS.

Daarnaast is MoneyGram al in 2019 een samenwerking aangegaan met Ripple, om grensoverschrijdende betalingen sneller te laten verlopen.

Die deal is.inmiddels verleden tijd, vanwege de lopende rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple. In maart namen de twee partijen definitief afscheid van elkaar. 

Investeer in Stellar met 10 euro gratis

BTC Direct heeft een nieuw tradingplatform gelanceerd, met onder andere XLM, de munt van Stellar. Maak een account aan met voucher code NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze voucher code vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.

Meld je aan

Liever eerst meer informatie?


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.