Crypto-startup MoonPay gewaardeerd op €2,9 miljard, haalt €344 miljoen aan investeringen

MoonPay is een fintech-startup met als missie om een infrastructuur te bouwen voor het kopen van cryptocurrency’s en digitale assets als NFTs. Wat dit jonge bedrijf bijzonder maakt is dat ze na de afgelopen investeringsronde op papier al een waarde van 2,9 miljard euro hebben. Een ongewoon hoge waardering voor een bedrijf dat pas in 2019 is opgezet.

Wat doet MoonPay precies? Het geeft gebruikers met hun software eenvoudigweg de mogelijkheid om met een creditcard cryptocurrency’s of andere digitale assets aan te schaffen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te betalen op platforms als OpenSea, Bitcoin.com, Abra, ZenGo, Spot en Trust Wallet. Na de lancering in 2019 heeft het bedrijf al meer dan 5 miljoen gebruikers weten aan te sluiten en mag het zichzelf dus behoorlijk succesvol noemen.

Steeds meer grote bedragen richting crypto-startups

Grote investeringsvehikels als Coatue en Tiger Global weten steeds vaker hun weg te vinden richting cryptobedrijven die al een redelijke omzet binnenhalen. Voordat Tiger Global in de investeringsronde van MoonPay meedeed, heeft het ook al meerdere miljoenen geïnvesteerd in TrueLayer en Public.com. Voor Coatue was het ook niet de eerste investering in de industrie.

Eerder dit jaar investeerde Coatue bijna 300 miljoen euro in Dapper Laps, de ontwikkelaar van de Flow blockchain, en heeft het rond de 70 miljoen euro geïnvesteerd in Alchemy, een platform voor de ontwikkeling van NFTs en DeFi. Afgelopen maand heeft MoonPay een samenwerking afgesloten met Blocto om een fiat-betalingen te integreren in de Flow blockchain voor de aankoop van NFTs.

Interessante ontwikkelingen bij grote partijen die dus blijkbaar toekomst zien in de dingen die momenteel binnen de crypto-industrie gebeuren. Partijen als Tiger Global smijten niet zomaar met miljoenen zonder eerst goed onderzoek te doen naar de potentie van de projecten waar ze in investeren. NFTs mogen dan pas relatief kort op het toneel staan, een groot deel van de wereld lijkt ervan overtuigd dat dit fenomeen een blijvertje is.

Institutioneel geld kan crypto niet meer negeren

In het eerste kwartaal van 2021 haalden cryptobedrijven al meer geld op van grote investeerders dan in heel het jaar 2020 bij elkaar. De sector is weer helemaal hot en het lijkt erop dat institutionele partijen het zich niet meer kunnen veroorloven om deze beweging te negeren. Zo denkt ook Jehan Chu van het in Hong Kong gevestigde Kenetic erover: “Niets is meer onweerstaanbaar dan de groepsdruk van type’s als Michael Saylor, Elon Musk en de enorme hoeveelheid geld die richting de sector stroomt.”

Beheerders van durfkapitaal moeten een positie of tenminste een mening over crypto hebben om zich nog tegenover hun klanten te verantwoorden. Niemand wil het risico lopen om de grootste kans van deze generatie te missen. Je lijkt er dan ook niet meer bij te horen als je in de investeringswereld geen positie op bitcoin of andere cryptocurrency’s hebt.
Nu de hype weer langzaam terugkeert lijkt het erop dat we een spetterend einde van 2021 kunnen verwachten. De komende maanden zullen uitwijzen of de bullrun van de afgelopen periode een vervolg krijgt of dat we een volgende cryptowinter ingaan. Op basis van de hype zou je zeggen dat we wat koersstijgingen kunnen verwachten, maar helaas is zekerheid iets wat niemand je in deze markt kan bieden.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.