Morgan Creek: een miljoen dollar dat crypto beter presteert dan publieke aandelen

Morgan Creek Digital wil 1 miljoen dollar wedden dat de koers van cryptocurrency de komende tien jaar beter presteert dan de S&P 500. 

De S&P 500 is een aandelenindex uit de Verenigde Staten, Morgan Creek Digital is een institutionele fondsbeheerder die zich voornamelijk richt op cryptocurrencies en digitale assets.

Voor de langetermijn

De vermogensbeheerder daagt professionele beleggers en firma’s uit die geloven dat cryptocurrencies waardeloos zijn of dat openbare aandelen een betere gok zijn. Morgan Creek Digital zijn er heilig van overtuigd dat crypto’s de toekomst te zijn. Om dit geloof kracht bij te zetten, zijn ze dus een weddenschap aangegaan met Digital Asset Index Fund, van Bitwise Asset Beheer.

De weddenschap zal gestructureerd zijn zoals de beroemde Warren Buffett-weddenschap, die begon in 2008 toen de miljonair ook met 1 miljoen dollar gokte. Buffet zei dat beleggen in een S&P 500-indexfonds een betere belegging is dan beleggen in hedgefondsen.

Buffett won eerder dit jaar zijn weddenschap.

Verschillende crypto’s

Morgen Creek gebruikt een indexfonds gevuld met verschillende crypto’s. Denk aan bitcoin, ether, bitcoin cash, EOS, litecoin, monero, zcash, dash, iota en NEM. De gemiddelde waarde van deze coins moet over tien jaar beter presteren dan die van de S&P 500.

Anthony Pompliano, oprichter van de beheerder, zegt dat het bedrijf vertrouwen heeft in de prestaties van cryptocurrencies. Hij denkt dat crypto’s de komende tien jaar het beter gaan doen dan publieke aandelen.

“Crypto’s hebben de afgelopen tien jaar beter gepresteerd en we denken dat dat de komende tien jaar niet zal veranderen,” voegde hij eraan toe. Pompliano is niet alleen positief over de prijs, hij is ook goed gestemd over de fundamenten van bitcoin. Denk aan het aantal nieuwe wallets en dat de netwerkondersteuning blijft groeien.

De weddenschap begint op 1 januari 2019 en eindigt in 2029.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.