Amerikaanse grootbank Morgan Stanley kocht 28.289 Grayscale Bitcoin Trust aandelen

Wie koopt toch de dip? Wat te denken van de Amerikaanse bank Morgan Stanley en andere investeringsmaatschappijen? Opgelet, het grote geld wil al je bitcoins goedkoop hebben. De bank heeft 28.289 aandelen van Grayscale Bitcoin Trust gekocht via haar Europe Opportunity Fund, dit valt te lezen in een aanvraag bij de SEC. Een zo’n aandeel kost nu ongeveer 30 dollar.

Bron: Grayscale

Fondsen tot 25% in bitcoin

Morgan Stanley is de afgelopen maanden steeds actiever geworden in de cryptocurrency, hiermee willen ze voldoen aan de groeiende vraag van zijn klanten. In april stond het bedrijf een handvol van zijn fondsen toe om indirect te investeren in bitcoin via in contanten afgewikkelde futures-contracten en Grayscale’s Bitcoin Trust. Hier vallen het Institutional Fund, Institutional Fund Trust, Insight Fund en Variable Insurance Fund onder.

Elk fonds mag tot 25% van zijn vermogen in bitcoin beleggen, volgens eerdere SEC-aanvragen. Het Europe Opportunity Fund omvat een mix van in Europa gevestigde bedrijven in de technologische en niet-technologische industrie, en andere investeringen.

In maart werd duidelijk dat Morgan Stanley potentie ziet in bitcoin. Ze begonnen investeringsfondsproducten op basis van bitcoin aan te bieden aan vermogende klanten en ze openden een vacature voor een cryptocurrency- en blockchain-hoofdanalist.

Hoewel de prijs per aandeel nu ongeveer 30 dollar is, betaalde de bank 46,85 dollar.

ARK blijft de dip opkopen

Cathie Wood, de oprichter van Ark Invest, kocht vorige week dinsdag de dip toen de bitcoin koers onder de 30.000 dollar uitkwam. Volgens verschillende berichten heeft Ark meer dan een miljoen aandelen van het Grayscale Bitcoin Fund verworven. Het bedrijf kocht ook meer Coinbase-aandelen. Wood staat positief tegenover crypto en blijft voorspellen dat bitcoin op lange termijn een prijs van 500.000 dollar zal halen.

Deze aandelen zijn gekocht voor de ARK Next Generation Internet ETF, een fonds dat is gericht op technologie-, mobiele en cloudbedrijven. Dit fonds bezit momenteel meer dan 8 miljoen GBTC-aandelen, en heeft voor bijna 240 miljoen dollar geïnvesteerd in bitcoin. Ark kocht ook meer Coinbase-aandelen tijdens de dip. Het bedrijf slaagde erin om vorige week dinsdag meer dan 200 duizend Coinbase-aandelen toe te voegen aan zijn Ark Innovation ETF. Ark bezit nu 3.631.850 aandelen van Coinbase voor een totale investering van 821 miljoen dollar.

Wood’s investering in Coinbase wordt zwaar bekritiseerd: het aandeel heeft slecht gepresteerd sinds het werd gelanceerd via een directe notering. Maar Wood is ervan overtuigd dat de prijs zal aantrekken.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.