Kan Elon Musk Dogecoin uit het slop trekken?

Sinds Dogecoin op 8 mei bijna 0,60 euro aantikte, is de munt met meer dan 70% gedaald naar de huidige waarde van 0,16 euro. Niet gek dat alle ogen gericht zijn op het Twittergedrag van Dogefather Elon Musk. Hij plaatste de munt de afgelopen maanden op een voetstuk, maar zijn tweets lijken de koers niet langer naar de maan te kunnen sturen.

Bron: BTC Direct

Saturday Night Live

De favoriete cryptocurrency van de CEO van Tesla heeft tientallen miljarden aan waarde verloren sinds Musk verscheen op Saturday Night Live en Dogecoin benoemde. Iedereen hoopte op een koers van 1 dollar (0,84 euro), maar daar kwam de munt niet bij in de buurt. Desalniettemin heeft de Doge koers wel een enorme stijging gezien sinds het begin van dit jaar.

Waar is Elon?

John Carvalho, voormalig directeur van Bitrefill grapte zelfs over de afwezigheid van Musk tijdens deze daling.  Hij bekritiseerde verder de CEO van Tesla en zei:

‘Voor luie voorbijgangers, ik ben geen dogecoiner, ik vraag hem (Elon Musk) om toe te geven dat hij een kolossale dubbele *** nozzle is.’

Hier is Elon

Tot opluchting van de Dogearmy duurde de afwezigheid van Musk tijdens deze dip niet lang. Hij reageerde namelijk op een bericht over updates rondom Doge. Hij beantwoordde namelijk Ross Nicoll, een Dogecoin-ontwikkelaar. Dit ging over de code voor tariefvermindering en een mogelijke doorloop ervan, live op het Dogecoin-testnet, en Musk noemde dit een belangrijke verbetering.

Van grap naar

Dogecoin begon als een grap en los van de hele hype van 2021, de tiktokkers en Elon Musk, is er weinig mis met Dogecoin. Het startte als een grap en vroeger was het leuk om tegen random internetbuddy’s te kunnen zeggen dat je miljonair was en wildvreemden wel even honderdduizend Doge zou sturen. Er werden memes gemaakt, t-shirts bedrukt en grappige dansjes en liedjes verzonnen. Een bijeenkomst van Dogecoiners had eerder een sfeertje van een Comc Con dan van een crypto tech bijeenkomst.

Onderstaand liedje is gemaakt in 2014 en is meer dan 3,5 miljoen keer bekeken inmiddels. In de beschrijving staat ook een Dogecoin ontvangstadres en op dit moment is er bijna 1,4 miljoen Doge gedoneerd.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.