Elon Musk zegt dat hij geen controle heeft over Dogecoin

Elon Musk houdt vol dat hij geen controle heeft over Dogecoin. Technisch gezien heeft hij dat ook niet, maar zijn (digitale) woorden wegen zwaar. Elke tweet gaat gepaard met een bewegende Dogecoin koers.

Beperkte invloed Musk

Toch zegt Musk hier niets verkeerds. Hij heeft het namelijk niet over de waarde van de munt, maar de fundamentele ontwikkeling.

Te midden van groeiende bezorgdheid over zijn greep op Dogecoin (en Bitcoin, maar dat is een verhaal voor een andere keer), liet de miljardair op twitter weten wat hij bedoelt. Hij heeft echt geen controle over de ontwikkeling van het project Dogecoin. Toen een gebruiker Musk prees voor het behandelen van Dogecoin alsof het zijn eigen bedrijf is door Doge te promoten en deel te nemen aan de ontwikkeling ervan, antwoordde de ondernemer dat zijn vermogen om actie te ondernemen beperkt is:

Let op: Dogecoin heeft geen formele organisatie en niemand rapporteert aan mij, dus mijn vermogen om actie te ondernemen is beperkt.

Schaalbaarheid vergroten

Dit staat haaks op wat hij eerder zei, en waar hij door de cryptogemeenschap voor is belachelijk gemaakt. Hij zei namelijk dat hij wil dat hij wil helpen op de schaalbaarheid van de munt te vergroten om van Dogecoin de valuta van de wereld te maken. Daarvoor vroeg hij om de hulp van zijn online volgers, om ideeën in te dienen op de GitHub van Dogecoin.

Op 13 mei tweette Musk dat hij samenwerkte met Dogecoin-ontwikkelaars om de transactie-efficiëntie van de mememunt te verbeteren. Musk was van mening dat de meme-cryptocurrency “zonder twijfel” zal winnen van Bitcoin als er enkele grote veranderingen worden doorgevoerd. Hij denkt in het bijzonder dat de bloktijd en blokgrootte van Dogecoin tien keer moet toenemen.

Zowel Bitcoin als Doge hebben een ingestelde blokgroottelimiet van 1 megabyte. Eventuele grotere blokken worden als ongeldig beschouwd. Dit komt niet als een verrassing, aangezien Dogecoin eigenlijk een kopie is van Bitcoin. Toch is Doge iets aangepast snellere transactietijden te hebben dan Bitcoin. In plaats van 10 minuten, produceren miners elke minuut nieuwe blokken, maar dat is niet genoeg voor de miljardair. Musk wil ook dat de transactiekosten van Dogecoin 100 keer dalen ten opzichte van nu.

Dit is een debat dat al talloze keren is gevoerd, en waarvan iedereen dacht (en hoopte) dat deze met de geboorte van Bitcoin Cash afgesloten zou zijn.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.