Dogecoin stijgt 20% door Twitter en Elon Musk vecht aanklacht van 258 miljard dollar aan

Elon Musk is aangeklaagd voor maar liefst 258 miljard dollar omdat hij Dogecoin zoveel genoemd heeft in zijn tweets. Zijn advocaten hebben een motie ingediend om de aanklacht af te wijzen.

Musk en Dogecoin

De aanklacht komt van Keith Johnson en hij vertegenwoordigt een grote groep die Elon Musk en zijn bedrijven aanklagen. De reden? Musk zou opzettelijk de prijs op willen drijven van Dogecoin en hiermee een piramidespel promoten. En later, toen de koers van Dogecoin in elkaar zakte, wist Musk dat Doge geen intrinsieke waarde zou hebben.

De aanklagers voeren aan dat Musk en de Dogecoin Foundation voor miljarden dollars aan profijt hebben gehad.

De advocaten van Musk voeren aan dat de rechtszaak is gebaseerd op onschuldige en vaak dwaze tweets die Musk in de loop der jaren heeft gemaakt en dat dit dus geen goed argument moet zijn voor de rechtbank. De advocaten van Musk voegden eraan toe dat de aanklagers niet hebben kunnen uitleggen uitgelegd hoe Musk van plan was iemand op te lichten of welke risico’s hij via de tweets verborgen hield.

De rechter moet hierover nog een beslissing nemen.

Wat staat in de aanklacht tegen Musk en Dogecoin?

Volgens de aanklacht is en was Musk zich er volledig van bewust dat zijn tweets een impact zouden hebben op de prijs, de marktkapitalisatie en het handelsvolume van Dogecoin. Het stelt verder dat elke dergelijke goedkeuring ertoe heeft geleid dat miljoenen mensen hun geld in de crypto hebben geĆÆnvesteerd.

De rechtszaak beweert ook dat Dogecoin een security en een piramidespel is. Het gebruikt echter verklaringen van prominente figuren zoals Charlie Munger en toezichthouders zoals de Reserve Bank of India om zijn beweringen te ondersteunen.

De eisers eisen een schadevergoeding van ongeveer 258 miljard dollar.

De verdediging van Musk:

‘Er is niets onwettigs aan het tweeten van steunbetuigingen of grappige foto’s over een legitieme cryptocurrency die nog steeds een marktkapitalisatie van bijna 10 miljard dollar heeft.’

Ze verwierpen ook de bewering van de eisers dat DOGE een security is.

Twitter en Dogecoin

Elon Musk heeft in het verleden herhaaldelijk zijn steun betuigd aan Dogecoin, een cryptocurrency die oorspronkelijk als een grappige internetmeme begon. Musk heeft verschillende keren getweet over Dogecoin en heeft zelfs gezegd dat het zijn favoriete cryptocurrency is.

Gisteren gebeurde er nog iets bijzonders, in de avond steeg Dogecoin met 20% nadat het Dogecoin logo verscheen op de website van Twitter.

Gebruikers die de website bezochten, werden begroet met het logo van Dogecoin in plaats van het typische vogel van de sociale media-website.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Heeft u enig idee waarom ICX zo enorm aan het stijgen is? šŸ™‚

    4 april 2023
  • Dan is Cathy woods van ark evocation de volgende.

    4 april 2023