Categorieën: Bitcoin nieuws

Mysterie van 848.000 bitcoin ontrafeld?

Wie verstuurt er nu 848.000 bitcoin in één week tijd? Eerder schreven we er dit artikel over. Het blijft een mysterie, want bitcoin adressen zijn anoniem. Daardoor is het vrijwel onmogelijk om te achterhalen wie de eigenaar van een wallet is. Maar verschillende bronnen op internet wijzen naar dezelfde organisatie: Coinbase.

Nogmaals, het blijft natuurlijk gissen, dit is één van de theorieën. Maar het blijft leuk om te speculeren.

Aankondiging eind november

Op 29 november plaatste cryptocurrency exchange Coinbase een aankondiging: ‘Notice of blockchain movements’. Daarin staat het volgende: ‘In de komende zeven dagen zal Coinbase onderhoud uitvoeren. Dit kan leiden tot bewegingen op Coinbase gerelateerde blockchains.’

De zeven dagen dat er grote hoeveelheden bitcoin werden verplaatst komen overeen. Zeven dagen nadat Coinbase de aankondiging plaatste zijn de bitcoins namelijk verspreid over 106 bitcoin adressen. Het is mogelijk dat Coinbase de bitcoins heeft verspreid onder meerdere adressen, omwille van de veiligheid. 106 adressen zijn veiliger dan 1 adres.

Alle adressen maken geen gebruik van multisig en ook niet van segwit. Dat kan een aanwijzing zijn dat de bitcoins nog steeds worden beheerd door een persoon of organisatie, in dit geval Coinbase.

De aankondiging van Coinbase

Coinbase niet terug te vinden op Rich List

Een andere aanwijzing: Coinbase is niet terug te vinden op de ‘Rich List’ van BitInfoCharts. Andere exchanges van dat formaat, zoals Bitfinex, Binance en Bitstamp, staan wèl met naam vermeld in de top tien grootste wallets. Betekent dit dat Coinbase al die tijd eigenaar was van 834.000 bitcoin?

Iets is hierbij wel opvallend. De grootste wallet op dit moment is die van Bitfinex. Deze bezit ruim 138 duizend bitcoin. Hierna komen respectievelijk Binance, Huobi, Bitstamp en Bittrex. Heeft Coinbase echt ruim zes keer zo veel bitcoin in bezit? Of gaat het toch om een andere wallet eigenaar?

In ons vorige artikel namen we je mee in de andere opties waarover stevig gespeculeerd wordt.

Goede timing

Of het nu Coinbase is of niet, de eigenaar van de wallet heeft de goede tijd gekozen om zijn bitcoins te verplaatsen. De transactiekosten waren op dat moment namelijk erg laag. En ook de koers stond deze periode op het laagste punt.

Wat denk jij? Was het Coinbase die de bitcoin verplaatste? Een anonieme bitcoin miljardair? Of misschien een grote institutionele speler? Laat het weten in een reactie!
Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bekijk reacties

  • Dit is niet na te gaan, en daar was het hele systeem ook voor bedoeld.
    Dus, waarom speculeren als u een ding zeker weet? Zolang ik het u niet zelf vertel, weet u nooit zeker dat het mijn bitcoins waren die werden verplaatst.

    Dus, stop speculaties. Het tast uw geloofwaardigheid als een betrouwbaar platform aan. Want wie neemt jullie andere artikelen nog even serieus als ie ziet dat jullie hele artikelen wijden aan transacties van anderen, en daarover dan gaan speculeren?

    • Hoi Stefan, bedankt voor je reactie. In het artikel vermeld ik in het begin dat het om speculeren gaat. Dit is dus slechts één van de theorieën die er zijn. Wie het echt heeft gedaan zullen we wellicht nooit weten, en dat maakt het systeem inderdaad ook zo sterk! Daarnaast gaat het om een heel groot bedrag, en dat is opvallend nieuws. En het einde van het jaar is natuurlijk ook een beetje komkommertijd ;)

Recente artikelen

Breekt bitcoin prijs met trendlijn van 20.000 dollar?

Sinds begin 2018 vormt zich een trendlijn op de bitcoin koers. Deze loopt al twee…

13 uur geleden

Dogecoin prijs stijgt met 25% na TikTok video Let’s all get rich

Er is niks normaals aan Dogecoin. Ook de stijging van 25% in de afgelopen 24…

17 uur geleden

Transactie van 95 miljoen dollar aan bitcoin kost 74 cent en 1 miljoen Chainlink naar Binance verzonden

Een van de grootste bitcoin whales op de wereld heeft net 95.000.000 dollar aan bitcoins…

19 uur geleden

Repareer de wereld van centraal bankieren met hard geld, over low time preference van bitcoin

De term hard geld wordt vaak gebruikt om een financieel systeem aan te duiden waarbij…

20 uur geleden

Met deze 62 altcoins maak je meer winst in 2020 dan met bitcoin

In onze laatste video bespreken we de beste altcoins van 2020. De eerste helft van…

1 dag geleden

China bereidt zich voor op nieuwe bankrun, grote transacties moeten gemeld worden

China is een pilotprogramma begonnen om grote transacties in toom te houden. Deze grote transacties…

2 dagen geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app

Check it out!