NANO vanaf vandaag verhandelbaar in cryptocurrency app BLOX!

Cryptocurrency app BLOX blijft zijn assortiment uitbreiden. Vanaf vandaag kan je in het bezit zijn van nano, voorheen bekend als RaiBlocks. Maar wat is nano eigenlijk, en wat kan je ermee?

Razendsnelle transacties met minimale fees

Nano begon als RaiBlocks in oktober 2015. Nano is een cryptocurrency met een simpel doel: razendsnelle transacties verzenden en ontvangen zonder transactiekosten.

Qua techniek werkt nano anders dan bijvoorbeeld bitcoin of ethereum. Iedere nano-bezitter heeft een eigen blockchain. Een blok bestaat uit een enkele transactie, en op iedere transactie wordt het saldo van een bezitter bijgehouden. Wanneer jij een transactie verzendt, wordt deze op jouw blockchain afgeschreven en bij iemand anders bijgeschreven. Deze techniek zorgt ervoor dat het versturen en ontvangen van transacties slechts enkele seconden duurt.

Eind januari 2018 deden nano-ontwikkelaars onderzoek naar de schaalbaarheid van deze techniek. Gemiddeld kan het nano-netwerk ruim 105 transacties per seconde verwerken, met een korte piek van 306 transacties per seconde. Dat maakt nano schaalbaarder dan het bitcoin netwerk (gemiddeld 5-7 transacties per seconde), maar minder schaalbaar dan VISA (ongeveer 1.700 transacties per seconde).

Op dit moment kan je op verschillende plekken betalen met nano, maar je moet er wel goed naar zoeken. Je kan bij Travala.com bijvoorbeeld een reis en een hotel boeken door te betalen met nano.

Is het een goed moment om nano te kopen?

Ook nano heeft een flinke klap gekregen na de coronacrisis. Maar het dieptepunt van 0,20 euro was wel een goed moment om te kopen. Vergeleken met het dieptepunt in maart is de koers namelijk met ruim 213 procent gestegen!

Let er wel op dat de prijs van nano grillig is. Vergeleken met het hoogtepunt op 22 augustus is de waarde alweer gehalveerd. Aan de andere kant, misschien is dit juist het moment om de dip te kopen? In onze technische analyse van vandaag gaan we uitgebreider in op de koers.

Wat is BLOX?

BLOX is de alles-in-één cryptocurrency app voor je smartphone. Handel bliksemsnel in de populairste cryptomunten. Of je nu voor een euro koopt of duizend euro kwijt kan, jij bepaalt je inleg. En ben je jouw telefoon verloren? Geen probleem, het enige wat iemand kan doen is het geld overmaken naar je eigen bankrekening. Meer weten?

Download de app direct:

 


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties