Nasdaq voegt Ripple (XRP) index toe aan hun diensten

De Nasdaq voegt vandaag een nieuwe cryptocurrency-index toe, en deze keer is ‘s werelds derde grootste coin Ripple (XRP) aan de beurt. Goed nieuws dus!

Globale samenwerking

De financiële instelling kondigde afgelopen maandag aan dat ze een samenwerking aangegaan zijn met het Nieuw-Zeelandse Brave New Coin. Dit blockchain onderzoeksbureau heeft de Nasdaq geholpen met het maken van een index voor XRP. En die index wordt vandaag gelanceerd.

Officieel heet de index XRP Liquid Index (XRPLX). Het is de bedoeling dat de index een referentiekader van de marktprijs biedt voor geïnteresseerden in XRP. De prijs wordt genoteerd in Amerikaanse dollars (USD).

Wil je op de hoogte blijven van de waarde van XRP?  Of nieuwsgierig naar hoe de prijs zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld? Volg dan onze koerspagina:

Bekijk XRP koers

Prijsopbouw

“De XRPLX verzamelt gegevens van de meest liquide exchanges per volume en betrouwbaarheid van het orderboek,” vermeldt Brave New Coin in een statement op hun website.

“De huidige exchanges van de XRPLX omvatten Bitfinex, Bitstamp, Poloniex en Kraken. Wij bekijken nu ook Coinbase, die wordt eventueel ook toegevoegd.”

Onafhankelijk en actueel

De nieuwe stream zal beschikbaar zijn op de Nasdaq Global Index Data ServiceSM (GIDS). De index bevat gegevens die teruggaan tot 2014 en wordt om de vijf minuten vernieuwd, aldus de Nasdaq.

De Nasdaq geeft de garantie af dat de rekenmethode van de index door een onafhankelijke organisatie wordt gecontroleerd. Deze organisatie hanteert de regels van de International Organization of Securities Commissions (IOSCO).

Dit is de derde cryptocurrency waar de Nasdaq een index voor aanbiedt. De indexen van Bitcoin (BTC) en ether (ETH) zijn ook met behulp van Brave New Coin ontwikkeld en toegevoegd aan hun diensten.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • XRP gaat de wereld veranderen, 1000 x sneller, 1000 x goedkoper, véél veiliger ! Wees niet blind voor de waarheid beste vriend. Nog een fijne dag!

    1 mei 2019
    • Absoluut juist , helaas de meeste retail crypto investeerders begrijpen te weinig van Ripplenet en van finance om het potentieel en de kracht van XRP en ILP te vatten . Bitcoin kan je beter vergelijken met de blackberry van mobile phones , al zijn vergelijkingen altijd verkeerd . F

      3 mei 2019

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.