NBA-speler Stephen Curry investeert niet in blockchain want geen consument begrijpt het

‘Wij geloven niet in bitcoin, wel in blockchain.’ Grote bedrijven zoals JP Morgan, Facebook, Walmart en IBM willen producten bouwen op basis van blockchain. Hiermee hopen ze kosten te verlagen en de overdracht van informatie en transacties te versnellen. Zelfs een notoire anti bitcoiner zoals Warren Buffet heeft zich positief uitgelaten over de potentie van blockchain. En als klap op de vuurpijl heeft Prince Charles blockchain een interessant ontwikkeling genoemd.

Blockchain geen schot in de roos

Toch is niet iedereen overtuigd. Yahoo Finance sprak met Bryant Barr, hij beheert het investeringsfonds van SC30 van voormalig MVP Stephen Curry. Hij is niet te spreken over de praktische toepassingen van blockchain.

“Ik ben in theorie dol op blockchain en ik denk dat de wereld het ooit nodig heeft. Maar ik heb nog niets gezien wat lijkt op een praktische toepassing”, aldus Barr. Hij verwijst met deze uitspraak naar het gebrek aan producten die op een zinvolle manier gebruik maken van blockchain.

Wie begrijpt blockchain?

Hij denkt ook dat geen enkele normale consument blockchain echt begrijpt. Barr moet de eerste persoon nog tegenkomen die blockchain kan uitleggen aan een leek. En leken moeten blockchain wel snappen voordat ze instappen. Hij illustreert dit met een voorbeeld: ‘Op Yahoo kan ik mij inschrijven voor fantasy football (online spel waarin je een fictief team samenstelt). Ik maak 20 dollar over en het is super eenvoudig. Waarom zou ik blockchain fantasy football moeten gebruiken?’


Altijd op de hoogte van het laatste cryptonieuws?

Volg ons op Telegram


Over Serena, Ashton en NAS

Curry is nog geen fan van investeren in blockchain. Maar veel beroemdheden en atleten investeren miljoenen in startups in de blockchain en cryptowereld. Eerder dit jaar werd bekend dat Serena Williams met haar ‘Serena Ventures’ investeert in blockchainbedrijven. Het gaat haar om ‘divers leiderschap, individuele empowerment, creativiteit en kansen.’

Een van de meest actieve en bekendste investeerders is Ashton Kutcher. Hij acteerde onder andere in That 70’s show. In 2010 startte hij A-Grade Investments. Hiermee investeerde hij in 2013 in BitPay en stak hij 12 miljoen dollar in BitGo. Hij was er dus vroeg bij.

Ook Nasir bin Olu Dara Jones, beter bekend als de rapper Nas ziet potentie in blockchain en bitcoin. Met zijn QueensBridge Venture Partners (QBVP) investeerde hij in 2014 20 miljoen dollar in Bitfury. Later investeerde hij ook in BlockCypher, Coinbase en Robinhood. Nas zegt dat de bitcoin industrie nog groter wordt dan het internet.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.