Chiliz nieuws

Argentinië kansloos tegen Nederland? Wat voorspelt cryptomarkt?

De Argentine Football Association Fan Token is sinds het begin van het toernooi op 20 november met 66% gedaald. Wat zegt dit over onze kansen?

Als de koers van de fantoken van het Argentijnse nationale voetbalelftal een voorbode is, dan moet Nederland vrijdag wel doorgaan, toch? Niet per se.

Fantoken Argentinië Bron: CoinGecko

Koers fantokens hebben geen voorspellende waarde

Wellicht overbodig om te benoemen, maar voor de zekerheid: de koers van fantokens hebben geen voorspellende gave. Daarvoor is de markt te klein en het kan zeker niet gezien worden als een betrouwbare graadmeter.

De titel en de intro van dit artikel moet je dan ook zien als knipoog.

Stel dat je nu naar de koersen van de fantokens van andere landen kijkt, dan zie je dat die van Portugal sinds het begin van het WK gedaald is met 56%. Er lijkt 0 correlatie te zijn met de prestaties op het veld, aangezien ze gisteren nog met 6-1 Zwitserland hebben ingemaakt.

Fantokens falen tijdens WK

Fantokens zijn crypto’s gekoppeld aan sportclubs, teams of muzikanten. Je zou verwachten dat het WK een prachtmoment is voor de fantokens van nationale voetbalteams om te shinen, maar niets is minder waar. Het lukt de tokens niet om de aandacht van de fans vast te houden, alle nationale fantokens zijn gekelderd.

Tussen Portugal, Spanje, Brazilië en Argentinië zijn de bijbehorende digitale tokens volgens CoinGecko tussen 60% en 88% procent in prijs gedaald sinds de start van het WK op 20 november.

Dit ondanks het feit dat Brazilië, Argentinië en Portugal de kwartfinales hebben bereikt, en Spanje werd ook gezien als kanshebber totdat ze de keeper van Marokko tegenkwamen en spontaan vergaten wat penalty’s zijn.

Verlies is kostbaar

De tokens lijken wel direct te reageren op verliespartijen. Hieronder de Spain National Football Team Fan Token Price Chart van Coingecko. Sinds het verlies gisteravond is de waarde met 44% gezakt.

Fantoken Spanje Bron: CoinGecko

Na de wedstrijd tussen Spanje en Marokko was het de beurt aan Portugal en Zwitserland. Maar ondanks dat Portugal ongenadig hard uithaalde door met 6-1 te winnen, daalde de fantoken van Portugal. De Portugal National Team Fan Token heeft de afgelopen 24 uur 3,4% ingeleverd.

Een snelle en simpele conclusie is dat de fantokens tijdens dit WK alleen heftig reageren op verliezen, en niet als een team wint. Een goed voorbeeld hiervan is de eerste wedstrijd van Argentinië tegen Saudi-Arabië. Tegen alle verwachtingen in verloor Argentinië en de fantoken daalde direct met 28%.

All time high voor het WK, daling tijdens toernooi

In de cryptowereld is er een fenomeen genaamd buy the rumour, sell the news. Koop als het gerucht de kop opsteekt, maar verkoop als het nieuws werkelijkheid wordt. Het lijkt of de fantokens hier ook mee te maken hebben.

De koersen van deze crypto’s behaalden namelijk hun hoogtepunt een paar dagen voor het eerste fluitsignaal van het WK in Qatar.

Zowel de Portugese als de Argentijnse fantokens bereikten hun all-time highs op 18 november, terwijl de ATH’s voor de fantokens voor Spanje en Brazilië twee maanden eerder op 28 september werden bereikt.

Al deze fantokens worden gemaakt door cryptoplatform Socios. Socios heeft een eigen crypto genaamd Chiliz en deze behaalde op 20 november (start WK) zijn all time high, maar is sindsdien met 36% gedaald. CHZ is verkrijgbaar bij BLOX.

In aanloop naar het WK steeg de koers (buy the rumour), maar toen het WK begon daalde de waarde (sell the news).

Deel
Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Ripple helpt regering Montenegro met ontwikkeling digitale stablecoin (CBDC)

De premier van Montenegro heeft via Twitter laten weten dat zijn land samenwerkt met Ripple…

4 uur geleden

Analyse: vliegt Shiba Inu (SHIB) op korte termijn naar 0,00001800 dollar?

Welke analyse wil jij zien? Elke week houden we een poll op onze socials. Hier…

5 uur geleden

Dookey Dash gaat viral: zo speel je het nieuwste spel van makers crypto Apecoin

Yuga Labs, bekend van Apecoin en de Bored Ape Yacht Club NFT-collectie, heeft Dookey Dash…

7 uur geleden

Analyse: Bitcoin steeg 42% in januari, wat gaat februari doen?

De maand is bijna voorbij, en dat betekent dat de maandelijkse candle van Bitcoin bijna…

8 uur geleden

All time high bereikt na 4,7% stijging van Bitcoin moeilijkheidsgraad

Miners zetten steeds meer machines aan waardoor de moeilijkheidsgraad om nieuwe Bitcoins te minen op…

10 uur geleden

Kan Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto ook een groep mensen zijn?

Niemand weet wie Satoshi Nakamoto is, maar er wordt vaak van uit gegaan dat dit…

1 dag geleden