nederlandse man in oranje shirt juicht

Nederland verslaat VS en Azië met eerste Bitcoin spot ETF

Wij hebben eerder een Bitcoin spot ETF dan de Verenigde Staten en Aziatische financiële centra zoals Hong Kong en Singapore. Sinds deze week huisvest Euronext Amsterdam de Jacobi FT Wilshire Bitcoin ETF.

De ETF wordt gereguleerd door de Guernsey Financial Services Commission (GFSC) en wordt verhandeld onder de tickercode BCOIN en is sinds maandag beschikbaar.


Opgelet! Binance vertrekt op 17 augustus. Neem snel je fondsen op en bewaar al je crypto veilig op 1 plek.

Stap gratis over op BLOX ➜

Nederland loopt met Bitcoin ETF voor op VS

De CEO van Jacobi Asset Management, Martin Bednall, deelde zijn enthousiasme over de lancering: ‘Het is opwindend om te zien dat Europa voorloopt op de Verenigde Staten bij het openstellen van Bitcoin-investeringen voor institutionele beleggers. Zij willen veilige en beveiligde toegang tot de voordelen van digitale activa met behulp van vertrouwde en gereguleerde structuren zoals onze ETF.’

Wat deze ETF onderscheidt van andere producten op de Europese markt, is dat deze fonds direct eigenaar is van het onderliggende activum, in dit geval Bitcoin. Hierdoor krijgen investeerders rechtstreeks toegang tot de Bitcoin-markt via het ETF.

Bednall vervolgt: ‘Jacobi is er trots op te worden ondersteund door Tier1-partners die voorop lopen in deze evolutie van de markt voor digitale activa, terwijl we tegelijkertijd een innovatieve en milieuvriendelijke oplossing pionieren voor Europese beleggers.’

Bitcoin ETF voor het grote geld

Mark Makepeace, CEO van Wilshire Indexes, voegt eraan toe: ‘De lancering van de Jacobi FT Wilshire Bitcoin ETF markeert een belangrijke mijlpaal voor de digitale activabranche en een transformerend moment voor de wereldwijde financiële industrie. We zijn enthousiast over de samenwerking met Jacobi en, als leider in de ontwikkeling van benchmarks voor institutionele kwaliteit voor digitale activa, zijn we toegewijd om de vooruitgang van het volledige ecosysteem voor digitale activa te versnellen.’

Deze lancering wordt gezien als een stap in de richting van bredere acceptatie en institutionele betrokkenheid bij Bitcoin en andere digitale activa. De ETF biedt institutionele investeerders een gestructureerde en gereguleerde manier om blootstelling aan Bitcoin te verkrijgen, terwijl het de voordelen van vertrouwde financiële markten combineert met de groeiende wereld van digitale valuta’s.

Maar hoe gaaf het ook is om af en toe stoer te kunnen doen dat Nederland de eerste is, het echte geld zit niet hier. De aankondiging deed dan ook niets voor de Bitcoin koers. Het echte geld zit in de financiele markt van de Verenigde Staten. Als daar een Bitcoin spot ETF wordt gelanceerd dan is het 🚀🚀🚀

Verdien rente op je coins met BLOX crypto staking

Verdien automatisch rente op je coins met BLOX crypto staking! Log direct in (of maak eerst een account aan) en ga naar de menutab ‘Staking’. Schakel staking per coin in of uit wanneer je wilt en bekijk in één oogopslag je (potentiële) opbrengsten. Je gestakete coins worden bij ons niet vastgezet – je kan ze dus gewoon blijven verhandelen. Ontdek het in de app!

Stap gratis over op BLOX ➜
Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.