Nederlands bedrijf brengt blockchainbetaalapp uit voor festivals
Dit weekend is Oktoberfest niet alleen in Duitsland maar ook in Nijmegen. Op dat feest betaal je je drankjes en hapjes met Festicoin. Dat is een op blockchain gebaseerde betaalapp, speciaal voor festivals.
Wat is Festicoin?
Festicoin is een in Nederland ontwikkelde betaalapp voor festivals en live-events. Deze app download je in de appstore van je smartphone en wordt gedraaid op een private blockchain.
Heb je de app eenmaal geïnstalleerd? Dan kan je direct digitale festivalmuntjes kopen. Je hoeft zo niet meer in de rij te staan voor plastic muntjes of papieren bonnen. Ook handig, je kan vanuit die app meteen je bestelling aanslaan. Wil je een energiedrankje, twee bier en een water? Je selecteert je bestelling op je telefoon. De bestelling wordt met een QR-code bij de bar gescand.
Daarnaast kan je ook een vriendenpot maken met de shared-wallet.
Wat brengt de toekomst voor Festicoin?
De app is al getest op de zomerfeesten in Nijmegen en is dit weekend dus bruikbaar op het Oktoberfest. De volgende stap is om de app wereldwijd uit te rollen. Om dit voor elkaar te krijgen gaat Festicoin samenwerken met een reeks internationale bedrijven zoals de Canadese payment provider Intellitix (bekend van Tomorrowland en Coachella) en Pouchnation, een grote Aziatische speler in betaaloplossingen.
Daarnaast wil de organisatie ook financiering ophalen via een ICO. Deze start in het eerste kwartaal van 2019. Hiervoor worden Festicoin cryptotokens uitgegeven die weer gebruikt kunnen worden op festivals. Het doel van de ICO is om 20 miljoen euro op te halen.
Festicoin oprichter David Brons: ”Als eigenaar van Matrixx Events erger ik me al 15 jaar aan die suffe plastic muntjes op onze festivals zoals Emporium en Dreamfields. Toen ik in aanraking kwam met blockchaintechnologie ben ik het zelf maar gaan ontwikkelen. Door mijn vorige bedrijf Davilex Software had ik de kennis en contacten om hier de beste ontwikkelaars voor te vinden. Komende tijd willen we de app verder uitbouwen en vervolgens internationaal uitrollen. ”
Meer informatie: