Nederlands Bitcoin onderzoek 2017

Bitcoin is booming. Ook in Nederland wordt er actief gehandeld in de digitale munteenheid. Toch is er weinig bekend over de Nederlandse bitcoin markt. Waar komen de meest actieve bitcoin handelaren vandaan? En hoeveel bitcoins kopen we eigenlijk? BTC Direct geeft inzicht in de bitcoin data van 2017.

Meer dan 10.000 bitcoins in eerste helft 2017

Alleen in begin 2017 kochten Nederlanders al 11.616 bitcoins via BTC Direct. Meer dan 44.000 transacties uit de eerste drie kwartalen van het jaar werden geanalyseerd. Benieuwd hoe de bitcoin populatie van Nederland er uitziet? Dat zie je in onderstaande grafiek.

Actiefste bitcoin handelaren uit Amsterdam

Op basis van alle transacties uit Nederland is een Bitcoin Steden Index gemaakt. Deze top 100 laat de grootste steden op het gebied van bitcoin zien. De meeste bitcoins worden gekocht vanuit onze hoofdstad Amsterdam. Deze stad staat dan ook op 1 in de Index, gevolgd door Rotterdam en Den Haag. De volledige index vind je hieronder.

Meeste Zuid-Hollandse steden in bitcoin top 100 steden index

Bitcoin is het populairst in Zuid-Hollandse steden. Welgeteld 25 steden uit deze provincie hebben een plekje in de Bitcoin Steden Index. De grootste bitcoin steden van Zuid-Holland zijn Rotterdam, Den Haag en Leiden. Noord-Holland heeft daarna de meeste steden in de index (17).

Noord-Holland grootste bitcoin provincie

Bijna 30% van alle transacties werden vanuit Noord-Holland uitgevoerd. Dit zijn ongeveer 12.597 aankopen. Het merendeel hiervan komt uit Amsterdam. In Noord-Holland werden begin 2017 ongeveer 3451 bitcoins gekocht. De op één na grootste provincie is Zuid-Holland, waar 2744 bitcoins gekocht werden. Brabant komt op een derde plek met 1486 bitcoins.

Brabanders grootste investeerders

Nederlanders kopen tijdens een aankoop gemiddeld 0,25 bitcoin. De gemiddelde orderwaarde van de Brabanders steekt hier met kop en schouders bovenuit. In Brabant koopt men gemiddeld 0,29 bitcoin per transactie. Frieslanders zijn voorzichtiger met de aankoop van bitcoin. Het gemiddelde aankoopbedrag is met 0,18 BTC het laagst in Friesland. Omgerekend tegenwoordig zo’n 1500 euro.

Delen:

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BTC Direct. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij de Telegraaf, Marketingfacts, Satoshi Radio, Frankwatching en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.