Feedback op Bitcoin ETF van invloed op keuze SEC?

De komende weken moet de Securities and Exchanges Commission (SEC) een beslissing maken over verschillende Bitcoin ETF aanvragen. Wat te doen met de gezamenlijke Bitcoin ETF aanvraag van VanEck en SolidX bijvoorbeeld? Om een afgewogen beslissing te maken vroeg de SEC het publiek om feedback. Van 13 februari tot en met 12 maart kon iedereen een openbare reactie plaatsen. En met negatief resultaat: zes van de zeven inzenders drongen erop aan het voorstel af te keuren.

‘Eerst even afwachten’

De reacties verschillen enorm wat betreft inhoud. Sommige tegenstanders leggen hun mening niet eens uit, maar zeggen iets als: ‘Er is geen voordeel in het accepteren van een Bitcoin ETF. Ik ben tegen.’ Anderen leggen wel uit waarom zij tegen zijn:

‘Ik geloof dat de markt nog niet rijp genoeg is, en dat we nog even moeten afwachten. De echte game changer is blockchain, en niet cryptocurrency.’

Ook een positieve reactie

Voor bitcoinbelievers is er ook hoop aan de horizon. Eén reactie is uitgebreid én positief. Reageerder Sami dos Santos noemt acht redenen waarom bitcoin een revolutionaire munt en technologie is. Het feit dat bitcoin niet aan inflatie onderhevig is omdat de munt niet kan worden bijgedrukt is een van de redenen die hij noemt.

Hij sluit af met: ‘Ik zie eigenlijk geen reden om een Bitcoin ETF niet te accepteren.’

Wat doet de SEC?

Betekent dit dat de SEC de aanvraag van VanEck en SolidX gaat afkeuren? Nee, dat hoeft niet per se. De ingestuurde reacties hebben vooral een adviserende functie. Bovendien zijn er slechts zeven reacties, wat niet heel representatief is. Het kan goed zijn dat de SEC er helemaal niets mee doet.

Daar komt bij dat sommige SEC-commissarissen positief zijn over bitcoin, of in ieder geval open staan om er meer over te weten. Zo wordt Hester Peirce door de cryptocommunity ook wel liefkozend ‘cryptomom’ genoemd. Zij sprak haar mening vorig jaar duidelijk uit toen de SEC een Bitcoin ETF afwees:

Dus, om te eindigen met een cliché: het kan nog alle kanten op.


 

Wil je de reacties zelf teruglezen? Dat kan hier.

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.