Net binnen: crypto leenplatform Genesis pauzeert opnames

De ene na de andere cryptopartij valt om, en dat brengt zorgen met zich mee. Na de ineenstorting van FTX afgelopen week, worden nu alle ogen gericht op crypto leenplatform Genesis. De partner van het bedrijf, cryptobeurs Gemini, zegt dat het opnames heeft gestopt. Wat is er aan de hand?

Kan niet meer voldoen aan 5 werkdagen

“Het is ons bekend dat Genesis Global Capital, LLC (Genesis) – de kredietpartner van het Earn-programma – de opnames heeft gepauzeerd en niet in staat zal zijn om aan de aflossingen van klanten binnen de service-level agreement (SLA) van 5 werkdagen te voldoen”, zo luidt de blogpost van Gemini. “Wij werken samen met het team van Genesis om klanten te helpen hun geld uit het Earn-programma zo snel mogelijk af te lossen. We zullen de komende dagen meer informatie verstrekken.” Dit nieuws is woensdag, volgens CoinDesk, ook verteld aan klanten van de leendienst.

Dit klinkt niet goed na de problemen die Gemini al eerder ervaarde toen hedgefonds Three Arrows Capital instortte. Het verloor destijds “honderden miljoenen”, zo bleek uit een artikel van CoinDesk. Zou dit een nasleep kunnen zijn, of heeft het bedrijf over het algemeen veel te verduren?

Er is nog hoop

“De afgelopen week was een ongelooflijk uitdagende en stressvolle tijd voor onze sector”, zo excuseert cryptomarkt Gemini zich. “We zijn teleurgesteld dat de SLA van het Earn-programma niet zal worden gehaald, maar we zijn bemoedigd door de inzet van Genesis en haar moedermaatschappij Digital Currency Group om alles te doen wat in hun macht ligt om hun verplichtingen aan klanten onder het Earn-programma na te komen.”

Het bedrijf heeft dus nog hoop, maar kijkend naar de omgevallen crypto-bedrijven van het afgelopen jaar belooft dit niet veel goeds. “We zullen met hen blijven samenwerken namens alle Earn-klanten. Dit is onze hoogste prioriteit. Wij stellen uw geduld zeer op prijs.”

Klanten van Gemini zijn veilig

Daarnaast zegt crypto exchange Gemini, die gekoppeld is aan Genesis, dat het stoppen van de opnames geen invloed heeft op andere diensten van Gemini. “Gemini is een full-reserve beurs en bewaarder. Alle fondsen van klanten op het Gemini-platform worden 1:1 bewaard en kunnen te allen tijde worden opgenomen.”

Hier lijken de gebruikers dus veilig, maar dit kan wel een groot gevaar worden voor de rest van de cryptowereld. Genesis heeft naar eigen zeggen een totaal van 2,8 miljard dollar aan leningen aan het einde van het derde kwartaal van 2022.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.