Niet Netflix, maar Amazon Prime maakt serie over gevallen cryptobeurs FTX

Amazon Prime video is van plan een tv-serie van acht afleveringen te maken over Sam Bankman-Fried en de val van zijn cryptobeurs FTX.

Productie van Russel broers

Volgens Variety heeft de streamingdienst van Amazon een bekend bedrijf ingeschakeld. AGBO is het productiebedrijf van Joe en Anthony Russo, bekend als de Russo brothers. Ze zijn ingeschakeld om de serie over de implosie van FTX te maken.

De broers zijn vooral bekend door het regisseren van vier van de beste films in de Marvel-franchise en zouden naar verluidt ook de serie kunnen regisseren. Ze waren verantwoordelijk voor Captain America: The Winter Soldier, Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame.

Endgame bracht wereldwijd meer dan 2,798 miljard dollar op en werd daarmee een van de meest succesvolle films aller tijden. Dankzij hun successen zijn de gebroeders Russo de tweede commercieel meest succesvolle regisseurs aller tijden, na Steven Spielberg.

David Weil, de maker van de Hunters-serie van Amazon, gaat de pilot-aflevering schrijven.

Vanuit oogpunt journalisten

Volgens het artikel van Variety zal de serie gebaseerd zijn op de berichtgeving van journalisten die over de kwestie schrijven. De redactie van BLOX nieuws verwacht snel een uitnodiging te krijgen. De cast is nog onbekend.

De gebroeders Russo vertellen aan Variety dat het FTX-schandaal een van de meest brutale fraudes ooit is gepleegd.

‘Het doorkruist vele sectoren: beroemdheden, politiek, de academische wereld, technologie, criminaliteit, seks, drugs en de toekomst van moderne financiën. In het middelpunt van dit alles zit een uiterst mysterieuze figuur met complexe en potentieel gevaarlijke motivaties. We willen begrijpen waarom.’

Het is een enorme beerput, en hier en daar losse artikelen doen het hele verhaal eigenlijk geen recht. Daarom kan een serie van acht afleveringen wel eens het juiste medium zijn om het hele verhaal vast te leggen. Wij hopen dat de serie zich niet alleen richt op de intriges, maar ook oog heeft voor het verlies van miljoenen investeerders.

Amazon is van plan om de show in de eerste helft van 2023 in productie te nemen.

Boek en documentaire

Er zijn steeds meer projecten in de maak over het FTX-schandaal, waaronder een documentaire van de voor een Oscar genomineerde regisseur David Darg. De beroemde non-fictieauteur Michael Lewis, die zes maanden lang samenwerkte met Bankman-Fried, is naar verluidt van plan een boek over hem te schrijven.

Bankman-Fried wordt beschuldigd van het verkeerd omgaan met miljarden dollars aan klantgelden door ze uit te lenen aan Alameda Research, een handelsfirma die hij ook heeft opgericht. Amerikaanse federale agentschappen onderzoeken het schandaal. Turkije onderzoekt ook FTX en Bankman-Fried voor mogelijke fraudemisdrijven.

Nog niet achter tralies

Daarnaast zijn er geruchten over banden met Amerikaanse politici en beleidsmakers, speelt de ex van Bankman-Fried een leidende rol en zijn er verhalen over orgies op de Bahama’s.

Vreemd is dat de voormalig CEO van FTX op de vlucht zou moeten zijn, of in gevangenschap, maar in plaats daarvan wordt hij door grote Amerikaanse media uitgenodigd om te spreken op symposiums. Ook wordt zijn altruïstische ideologie uitgebreid beschreven in ronkende profielen door The Wall Street Journal en The New York Times.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.