Exchanges

Niet Netflix, maar Amazon Prime maakt serie over gevallen cryptobeurs FTX

Amazon Prime video is van plan een tv-serie van acht afleveringen te maken over Sam Bankman-Fried en de val van zijn cryptobeurs FTX.

Productie van Russel broers

Volgens Variety heeft de streamingdienst van Amazon een bekend bedrijf ingeschakeld. AGBO is het productiebedrijf van Joe en Anthony Russo, bekend als de Russo brothers. Ze zijn ingeschakeld om de serie over de implosie van FTX te maken.

De broers zijn vooral bekend door het regisseren van vier van de beste films in de Marvel-franchise en zouden naar verluidt ook de serie kunnen regisseren. Ze waren verantwoordelijk voor Captain America: The Winter Soldier, Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame.

Endgame bracht wereldwijd meer dan 2,798 miljard dollar op en werd daarmee een van de meest succesvolle films aller tijden. Dankzij hun successen zijn de gebroeders Russo de tweede commercieel meest succesvolle regisseurs aller tijden, na Steven Spielberg.

David Weil, de maker van de Hunters-serie van Amazon, gaat de pilot-aflevering schrijven.

Vanuit oogpunt journalisten

Volgens het artikel van Variety zal de serie gebaseerd zijn op de berichtgeving van journalisten die over de kwestie schrijven. De redactie van BLOX nieuws verwacht snel een uitnodiging te krijgen. De cast is nog onbekend.

De gebroeders Russo vertellen aan Variety dat het FTX-schandaal een van de meest brutale fraudes ooit is gepleegd.

‘Het doorkruist vele sectoren: beroemdheden, politiek, de academische wereld, technologie, criminaliteit, seks, drugs en de toekomst van moderne financiën. In het middelpunt van dit alles zit een uiterst mysterieuze figuur met complexe en potentieel gevaarlijke motivaties. We willen begrijpen waarom.’

Het is een enorme beerput, en hier en daar losse artikelen doen het hele verhaal eigenlijk geen recht. Daarom kan een serie van acht afleveringen wel eens het juiste medium zijn om het hele verhaal vast te leggen. Wij hopen dat de serie zich niet alleen richt op de intriges, maar ook oog heeft voor het verlies van miljoenen investeerders.

Amazon is van plan om de show in de eerste helft van 2023 in productie te nemen.

Boek en documentaire

Er zijn steeds meer projecten in de maak over het FTX-schandaal, waaronder een documentaire van de voor een Oscar genomineerde regisseur David Darg. De beroemde non-fictieauteur Michael Lewis, die zes maanden lang samenwerkte met Bankman-Fried, is naar verluidt van plan een boek over hem te schrijven.

Bankman-Fried wordt beschuldigd van het verkeerd omgaan met miljarden dollars aan klantgelden door ze uit te lenen aan Alameda Research, een handelsfirma die hij ook heeft opgericht. Amerikaanse federale agentschappen onderzoeken het schandaal. Turkije onderzoekt ook FTX en Bankman-Fried voor mogelijke fraudemisdrijven.

Nog niet achter tralies

Daarnaast zijn er geruchten over banden met Amerikaanse politici en beleidsmakers, speelt de ex van Bankman-Fried een leidende rol en zijn er verhalen over orgies op de Bahama’s.

Vreemd is dat de voormalig CEO van FTX op de vlucht zou moeten zijn, of in gevangenschap, maar in plaats daarvan wordt hij door grote Amerikaanse media uitgenodigd om te spreken op symposiums. Ook wordt zijn altruïstische ideologie uitgebreid beschreven in ronkende profielen door The Wall Street Journal en The New York Times.

Deel
Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Crypto recap 2 februari: ETH en BTC stijgen na renteverhoging, en Bitcoin geaccepteerd in Zuid-Afrika

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij…

5 uur geleden

Ex-adviseur Chinese centrale bank: heroverweeg crypto-ban

Huang Yiping, een voormalig adviseur van de People's Bank of China (PBoC), vindt dat de…

7 uur geleden

Bitcoin analyse: mogelijk meer groene candles in het vooruitzicht

In mijn analyse van afgelopen dinsdag bespraken we twee scenario's: een bullish en een bearish…

9 uur geleden

Zuid-Afrikaanse retail-gigant accepteert Bitcoin in 1.628 winkels door het hele land

De Zuid-Afrikaanse boodschappenboer Pick n Pay accepteert vanaf nu Bitcoin-betalingen via het Lightning Network in…

11 uur geleden

Meta CEO Zuckerberg blijft ondanks verlies van 13,7 miljard dollar geloven in de Metaverse

Het Meta van CEO en oprichter Mark Zuckerberg blijft ondanks een verlies van 13,7 miljard…

12 uur geleden

Bitcoin, Ethereum en andere crypto’s stijgen na renteverhoging Verenigde Staten

Bitcoin steeg vannacht heel even naar 21.800 euro en Ethereum was vannacht zelfs 1540 euro…

15 uur geleden