Grote winnaar van 69 miljoen dollar zegt dat NFT cryptocurrency 100% bubbel is

De digitale kunstenaar Beeple heeft gewaarschuwd dat de NFT-markt zich 100% in een bubbel bevindt. Hij waarschuwt ook dat investeerders en liefhebbers voorzichtig moeten zijn met het kopen van deze zogenaamde niet-inwisselbare tokens.

Sommige bedragen zijn belachelijk

De echte naam van Beeple is Mike Winkelmann, en hij werd geïnterviewd door de Amerikaanse zender CNN over de hype rondom NFT. Iets langer dan een week geleden werd bekend dat de kunstenaar een monumentale collage van zijn werk genaamd Everydays: The First 5,000 Days verkocht via veilinghuis Christie. De opbrengst? Een recordbedrag van 69,3 miljoen dollar.

Toch zegt Winkelmann dat hij het belachelijk vindt dat NFT’s op basis van toiletpapier nu voor meer dan 2000 dollar worden verkocht.

Grote winnaar

Beeple zegt dat hij ongelooflijk enthousiast is over de technologie die NFT’s ondersteunt. Daarnaast gelooft de kunstenaar dat het een groot aantal use-cases zou kunnen hebben die verder gaan dan digitale kunst. Toch zegt Beeple dat de huidige manie rond de markt voor NFT’s overweldigend en gek is. Tijdens het interview zei hij:

‘NFT’s als technologie zijn super opwindend en veel mensen vergelijken het met de begintijd van internet. Met de begintijd van internet had je veel hype en had je veel speculatie, en toen was er een bubbel, en de bubbel barstte. Maar het heeft het internet niet weggevaagd, mensen bleven het internet gebruiken.’

Beeple voegde eraan toe dat NFT’s die echt verbinding maken met mensen op emotioneel niveau of nut hebben, zullen blijven bestaan. Ook gelooft hij dat zijn werk deze bubbel, als het een bubbel is tenminste, de tand des tijds zal doorstaan. Beeple durft niet aan te geven in welke fase van de bubbel NFT’s zich bevinden. Hij weet niet of er nog ruimte is voor meer groei, of dat de bubbel bijna barst. Maar één ding weet hij wel zeker:

Het lijkt erop dat ik misschien wel de grote winnaar ben.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.