Dit is waarom iedereen NFT’s kan maken, Cardano werkt aan nieuwe taal

Charles Hoskinson is positief over de ontwikkelingen rondom NFT’s op zijn Cardano. Over de koers van ADA valt op dit moment weinig te melden, maar op technisch vlak staat er veel te op de planning. .

Geregeld neemt Hoskinson, de oprichter van Cardano en de bijbehorende crypto ADA, een videoboodschap op om investeerders bij te praten. Deze video’s zijn laagdrempelig en staan op zijn YouTubepagina.

NFT’s leven op Cardano

In de laatste video-update spreekt hij met Tamara Haasen, de directrice van Input Output Global. Hij informeert de kijkers over de voortgang van het NFT-gerelateerde deel van het Cardano-netwerk. Hoskinson zegt dat NFT’s het meest levendige deel van Cardano zijn op dit moment.’

Volgens de oprichter van Cardano:

‘Het ding over NFT’s op Cardano is dat het op dit moment het meest levendige deel is. Het is de snelst groeiende asset, 8 miljoen activa zijn inmiddels uitgegeven. Ik denk dat meer dan de helft van de projecten op de een of andere manier NFT-gerelateerd is, en het is gewoon opwindend om dat niveau van duurzaamheid, veerkracht, passie en opwinding te zien.’

NFT’s moeten simpeler worden

Daarnaast ging Hoskinson in op wat Cardano in de toekomst kan verwachten als het om NFT’s gaat. Dit is iets technischer, hij heeft het over de implementatie van Marlowe. Dit zou een gebruiksvriendelijke en gemakkelijk te leren domeinspecifieke taal moeten zijn voor het schrijven en uitvoeren van financiële contracten.

Zoals hij uitlegde, onderzocht het Cardano-team hoe ze Marlowe kunnen inzetten voor NFT’s. In zijn woorden ‘om te zien of we er een kant-en-klare low-code, no-code oplossing van kunnen maken om NFT’s uit te geven of op zijn minst de logica van hoe NFT’s werken te programmeren.’ Denk hierbij aan dingen zoals bindend intellectueel eigendom.

NFT gebruiken voor identiteit

Verder voegde hij eraan toe dat het team dat werkt aan Atala PRISM, een identiteits- en referentie-oplossing gebouwd op de Cardano-blockchain. Ook hierbij zijn NFT’s betrokken, want als het goed is, is elke identiteit uniek, net als elke NFT.

Een manier waarop NFT’s kunnen worden gebruikt als bewijs van identiteit, is door de token te koppelen aan een specifieke persoonlijke eigenschap, zoals een gezichtsscan of vingerafdruk, en deze informatie op te slaan in de blockchain. Wanneer de persoon vervolgens toegang tot een bepaalde service of site nodig heeft, kan hij of zij de NFT gebruiken als bewijs van zijn of haar identiteit en worden gekoppeld aan het account.

Een ander potentieel gebruik van NFT’s als bewijs van identiteit is door ze te koppelen aan bestaande identificatiemethoden zoals paspoorten of rijbewijzen. In plaats van het tonen van het fysieke document, kan de NFT fungeren als digitaal bewijs van de identiteit van de persoon. Dit kan voordelen hebben voor bijvoorbeeld grenscontroles, waarbij het tonen van fysieke documenten soms omslachtig of riskant kan zijn.

NFT’s veranderen digitaal eigendom

Los van de mogelijkheden voor identificatie, zijn er meer redenen waarom NFT’s belangrijk kunnen worden in de toekomst. Zo kunnen ze de manier veranderen waarop we digitale eigendom en waarde begrijpen. Voorheen werden digitale inhoud en creaties als vluchtig en gemakkelijk te reproduceren beschouwd, waardoor hun waarde beperkt was. Met NFT’s kunnen digitale creaties echter worden omgezet in unieke, verifieerbare activa met een tastbare waarde.

Afgelopen vrijdag schreven we of Cardano nog steeds een goede investering is. Als Cardano de NFT-markt kan overnemen door innovatieve ontwikkelingen te bieden, dan is dat een no-brainer.

Contentspecialist gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Make NFT with granny!☺

    6 maart 2023