NFT-collector maakt noteringsfout en verliest NFT van 1 miljoen euro

Het is de nachtmerrie van elke NFT-collector: je kunstwerk wordt gestolen. Een NFT-verzamelaar genaamd Dino Dealer is een Non-Fungible Token uit een kostbare collectie kwijtgeraakt. Deze Ether-Rock collectie, ter waarde van 1,2 miljoen dollar, is hij verloren na een grote noteringsfout.

WEI in plaats van ETH

De collector zette de steen te koop, maar vergat om de juiste crypto in te stellen. Dit is nodig te laten weten welke crypto je wil hebben. Hij wilde bij dit vakje het aantal ETH invullen, maar voerde per ongeluk het aantal WEI. Dit laatste is een verkleining van ethereum; ongeveer hetzelfde als wat satoshi zijn voor bitcoin.

Na het instellen van de prijs in WEI in plaats van ETH, werd de miljoen-dollar-rots NFT ‘gesniped’ door een bot. Deze term wordt vaker gebruikt in de NFT-wereld en betekent dat de NFT voor een veel goedkopere prijs wordt verkocht dan de marktwaarde. Er zijn dus mensen die bots instellen die NFT’s overkopen van mensen die dezelfde fout maken als deze NFT-collector.

1 miljoen dollar verdwenen

“Hoe is jouw week? De mijne? Ik heb net Ether-Rock #44 foutief genoteerd voor 444 wei in plaats van 444 eth. Bot sniped het in hetzelfde blok en proberen om te draaien voor 234 eth. In een klik mijn hele netto waarde van 1 miljoen dollar verdwenen”, tweette de collector.

Hij hoopt dat deze sniper zo aardig is om de NFT terug te geven. Die kans zal niet heel groot zijn, aangezien de ‘sniper’ hier speciaal een bot voor instelt.

Zo snel kan het gaan. Dino Dealer zit nu met een gigantisch verlies, aangezien het verschil in waarde gigantisch is. 444 ethereum is op het moment van schrijven 1,16 miljoen euro waard, terwijl 444 wei ongeveer even veel is als één euro. Een trieste bedoeling en dure les voor de NFT-collector.

Lief

Gelukkig helpt de community waar nodig. Er hebben zich al twee mensen gemeld die een andere NFT cadeau willen doen om de pijn te verzachten. Dino Dealer krijgt onder andere een ‘Mfer Rock’ en een ‘Kevin Rock’.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Wie geeft er nu 1miljoen voor een lelijke tekening van een steen??!!?

    19 maart 2022
  • Oude informatie: 10 mrt 2022, deze post is ruim een week later over dit onderwerp. Niet echt actueel meer…

    20 maart 2022