NFT-marktplaats op Solana (SOL) bereikt waardering van 1,6 miljard dollar

Magic Eden, een op Solana gebaseerde NFT-marktplaats, bereikte een waardering van 1,6 miljard dollar tijdens zijn laatste investeringsronde. Het is daarmee op dit moment een van de grootste Non-Fungible Token marktplaatsen.

Ongelofelijke groei

Deze Magic Eden‘s ‘Serie B’ investeringsronde kwam slechts 3 maanden na de ‘Serie A’ ronde, waar het bedrijf 27 miljoen dollar ophaalde.

Tijdens deze Serie A ronde maakte het bedrijf ook nog niet bekend hoeveel het waard was, maar volgens schattingen van Dealroom lag dat tussen de 102 en 162 miljoen dollar. De snelle rekenaars onder ons hebben het misschien al door, maar het bedrijf is dus – in drie maanden tijd – negen keer zoveel waard geworden.

Waarom Magic Eden?

Investeerders werden volgens crypto nieuwsplatform The Block aangetrokken door het snel groeiende aandeel van Magic Eden op Solana. Dit platform interviewde twee oprichters van het bedrijf, waaronder CEO Jack Lu.

Lu geeft ook een andere reden waarom investeerders deze marktplaats zo interessant vinden: de uitbreiding van het bedrijf in gaming NFT’s. “Investeerders waren zeer optimistisch over onze expansie op dit gebied gezien onze sterke start in deze categorie,” zei hij.

Het portaal van de marktplaats genaamd Eden Games heeft 45 games gelanceerd. Dat is 90% van alle NFT-volumes op Solana. Deze cijfers zijn berekend sinds de lancering in maart.

Uitbreiding naar andere blockchains

De oprichters vertelden dat de NFT-marktplaats ernaar streeft om iedereen optimaal te bedienen tijdens hun ‘NFT-avontuur’. Magic Eden wil namelijk dé plek zijn voor het hele NFT traject; van aankoop tot community engagement. Het bedrijf is ook van plan om – naast Solana – ook op andere blockchains te lanceren.

Zhuoxun Yin, een mede-oprichter die ook een interview had met The Block, weigerde in het interview te zeggen om welke blockchains het ging. Maar hij hij vertelde wel dat ze “alle blockchains overwegen die je zou verwachten.” Meer en details over deze uitbreidingen zullen “in de komende weken” worden gedeeld.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.