Adobe Photoshop biedt nieuwe NFT-functie, in samenwerking met OpenSea, Rarible en andere marktplaatsen

Adobe introduceert een nieuwe functie in Photoshop waarmee creatievelingen afbeeldingen kunnen omzetten in non-fungible tokens (NFT’s). Deze afbeeldingen krijgen bepaalde eigenschappen mee zodat ze meteen geplaatst kunnen worden op marktplaatsen zoals OpenSea.

NFT’s met Photoshop

Scott Belsky van Adobe deelde deze nieuwe feauture genaamd “prepare as NFT” tijdens een podcast met Nilay Patel van The Verge. Adobe zal open-source software gebruiken om de afbeelding cryptografisch te ondertekenen met de identiteit van de maker.

De nieuwe functie is beschikbaar in de desktopapp van Photoshop, maar nog in bèta, aldus Andy Parsons, de directeur van het Content Authenticity Initiative van Adobe.

‘Onze doelen met NFT’s in dit stadium zijn eenvoudig: hoe helpen we creatievelingen om erkenning te krijgen voor hun werk, en hoe helpen we mensen die al NFT’s maken om hun werk te laten zien, ongeacht waar ze het maken? Dit geeft verzamelaars en marktplaatsen waardevolle informatie over de ware maker van een kunstwerk.’

Informatie koppelen aan NFT

Dit is niet alleen om NFT’s te slaan, je kan ook meteen je ontvangstadres en je social media koppelen aan de afbeelding.

‘Door sociale-media- en wallet-adressen toe te voegen aan de data, kunnen consumenten er verzekerd van zijn dat de maker ook echt de maker is,’ zei Adobe in een persbericht. ‘Een wallet-adres is ook handig als iemand zijn werk als cryptokunst wil minten.’

Een afbeelding moet gemint (vastgelegd) worden op een blockchain, dan wordt het pas een NFT.

OpenSea laat credentials zien

OpenSea zegt dat zij hier ook naar zullen refereren op hun platform. In het screenshot hieronder zie je de eigenschappen van een NFT, en Adobe is goed zichtbaar als een kunstenaar voor deze optie kiest. Het bevat namelijk een link naar de wallet die is gekoppeld en er verschijnt een blauwe “match”-knop als datadres overeenkomt met het adres dat de afbeelding heeft geslagen.

 

OpenSea:

‘Tijdens het gebruik van Adobe Photoshop kunnen makers inhoudsreferenties gebruiken om bewerkingen en identiteitsgegevens vast te leggen en om attributierechten rechtstreeks aan een afbeelding te koppelen, die kan worden geëxporteerd als een NFT. Deze informatie zal dienen als metadata die aan de NFT zijn gekoppeld.’

Kopers kunnen informatie zelf checken

Potentiële NFT-kopers kunnen deze inloggegevens verifiëren door de afbeelding te uploaden met behulp van een speciale tool van het Content Authenticity Initiative (CAI), een project dat oorspronkelijk werd gelanceerd door Adobe, Twitter en The New York Times.

Adobe bevestigde in een persbericht dat het ook samenwerkt met de marktplaatsen KnownOrigin, Rarible en SuperRare, zodat potentiële kopers kunnen zien of de maker en minter van de NFT overeenkomen.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.