NFT van 2,9 miljoen dollar is nu 280 dollar waard

Bitcoin maximalisten hebben deze week een kleine overwinning geboekt. Al maanden roept dit gedeelte van de crypto-gemeenschap dat de markt voor NFTs niet liquide is. Dat de hoge koersen en enorme winsten slechts een façade zijn die ieder moment kan instorten. Het begin van de ineenstorting van de NFT-markt lijkt gemaakt, want het eerste miljoenenverlies staat in de boeken.

Sina Estavi kocht de eerste tweet van Jack Dorsey vorig jaar voor 2,9 miljoen dollar (2,67 miljoen euro). Niet lang geleden besloot Estavi de NFT te koop te zetten voor 48 miljoen dollar (44 miljoen euro). Tot nu toe is het hoogste bod op de eerste tweet van bitcoin maximalist Jack Dorsey echter een schamele 280 dollar (257 euro). Hetgeen meteen de grote zwakte van de hele NFT-markt blootlegt.

NFTs zijn niet schaars

In tegenstelling tot bitcoin zijn NFTs niet schaars. Digitale kunstenaars, kledingmerken en andere partijen die NFTs uitbrengen kunnen er oneindig veel in omloop brengen. Er zit geen limiet op het aantal NFTs. Dat betekent dat de markt steeds meer geld nodig heeft om de oneindige stroom van nieuwe NFTs te ondersteunen. Er komt ongetwijfeld een moment waarop massaal blijkt dat de markt niet liquide is.

De kans is groot dat er dan een enorme paniek ontstaat en veel mensen op hetzelfde moment van hun digitale kunst af willen. Sina Estavi en de verkoop van de eerste tweet van Jack Dorsey kan weleens het startschot voor deze test voor de NFT-markt zijn. De grote vraag is namelijk in hoeverre de markt een paniek kan opvangen en of mensen straks nog geïnteresseerd zijn in NFTs.

Gaat het daadwerkelijk om de kunst of bestaat de markt vooral uit mensen die hopen hun NFT voor meer geld door te verkopen? Als dat laatste het geval is, dan kan de hele hype rondom NFTs heel snel voorbij zijn. Wat dat betreft komen er spannende maanden aan voor deze relatief jonge markt.

‘Wellicht verkoop ik hem nooit’

Estavi laat zich door de teleurstellende veiling van de eerste tweet van Dorsey niet uit het veld slaan. “De deadline die ik heb gesteld is verstreken, maar als ik een goed bod krijg accepteer ik het misschien, maar wellicht verkoop ik hem nooit.” Aldus Estavi tegenover Coindesk via WhatsApp.

De optimistische eigenaar van de NFT kreeg in totaal zeven biedingen voor het plaatje. Het laagste bod kwam binnen op 0,0019 ether en het hoogste bod was 0,09 ether. Estavi heeft 48 uur de tijd om de boden te accepteren, anders verlopen ze. Tot die tijd staat het geld van de bieders dus vast.

Misschien dat Estavi op een ander moment meer geluk heeft en hij het in de toekomst opnieuw kan proberen. Voor nu lijkt het er echter op dat men weinig interesse heeft om een afbeelding van de eerste tweet van Jack Dorsey te kopen. Iets wat, als we de hele hype rondom NFTs even vergeten, niet vreemd is als je deze woorden nog eens rustig en objectief op je in laat zinken.

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Laat dan ook zien om welke NTF het gaat

  15 april 2022
  • Precies welke nft is het dan

   15 april 2022
   • Hallo lezers!

    Goed punt, ik heb ‘m toegevoegd in het artikel!

    Vriendelijke groet,
    Kasper Wienk

    15 april 2022
 • Zo zal het binnenkort ook met Bitcoin gaan

  16 april 2022
 • Lol, dommerikken. Maak geen artikel als je niet weet waarom ze dit doen. Dit is witwassen

  16 april 2022
 • Deze Nft is er één van historische waarde. Dit heeft zeer weinig met kunst of andere Nft projecten te maken. De Nft markt draait niet om de kunst alleen. De betere NFT ‘s zijn geprogrameerd en functioneren. Dus ik denk niet dat dit zelfs een test is. Er is gewoon niet veel interesse in de eerste tweet vandaag de dag. Fud artikel met veel te weinig uitleg wat een nft is hoe het werkt en waarom deze nft niet veel biedingen kreeg.

  16 april 2022
  • Natuurlijk is Bitcoin veel beter 😉

   18 april 2022

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.