NFT’s populairder dan crypto

Non-Fungible Tokens worden steeds meer mainstream. Google Trends laat ons zien dat de zoekterm voor NFT vaker wordt gebruikt dan crypto. Dit is niet gek, kijkende naar een jaar vol NFT-adoptie. Even een kleine recap.

Mainstream

NFT’s zijn razend populair geworden in 2021. Een jaar terug was het vaak nog nodig om bij elk artikel uit te leggen wat deze Tokens inhouden, terwijl het nu – net als crypto en bitcoin – een topic is waar iedereen wel wat vanaf weet.

In bovenstaande grafiek zie je dat NFT’s in 2021 qua populariteit hebben gewonnen tegenover crypto. Bitcoin blijft nog het belangrijkste onderwerp, maar daar zou verandering in kunnen komen.

Waar leeft de NFT-hype?

Als je gaat kijken welke landen vooral verantwoordelijk zijn voor deze groei, kom je al snel in Oost-Azië uit. In Taiwan, Japan en Zuid-Korea wordt er zelfs vaker naar NFT’s gezocht dan bitcoin. Dat laatste land is de thuisbasis voor LG en Samsung, die beiden bezig zijn met NFT’s.

Tegenslag

Veel mensen zijn erg enthousiast over NFT’s, maar de gaming community had er een hard hoofd in. Twee maanden geleden haalde Ubisoft nog een trailer offline van de game Tom Clancy’s Ghost Recon. Dit werd zeer slecht ontvangen door gamers en de trailer werd bedolven onder ‘vind-ik-niet-leuks’; een percentage van 95%. Veel gamers vonden NFT’s in videogames een stapje te ver, wat het niet meer leuk zou maken.

“Voor mij is dit een overduidelijk signaal dat jullie de Ghost Recon-franchise letterlijk voor elke cent uitmelken, terwijl jullie minimale moeite doen voor het spel zelf. Ik zal in de toekomst geen GR meer spelen als het team zo ontaard is. Je nam een solide franchise en maakte er absoluut een lachertje van”, zei een OperatorDrewski, een bekende YouTube gamer.

Artiesten

De afgunst naar deze stroming behoudt zich niet alleen tot gaming. Ook al zijn er veel artiesten die er geld mee verdienen, Kanye West is geen fan. Hij liet onlangs weten dat niemand hem hoeft te vragen om een NFT te maken. “Mijn focus is om echte producten te bouwen in de echte wereld.”

Rapper Snoop Dogg kijkt daar anders tegenaan. Hij is al een eigen serie NFT’s begonnen in samenwerking met artiest Coldie. Deze serie is te vinden onder de naam ‘Decentralized Dogg’.

Wat kunnen we verwachten?

NFT’s worden steeds breder geaccepteerd, en er staan nog grote projecten op de planning. Om maar een voorbeeld te geven: The Weeknd, Doja Cat en Kings of Leon hebben al NFT’s. Instagram kijkt naar mogelijkheden en Twitter is al bezig met NFT’s.

Er is veel positief nieuws over de Tokens en aan de hoeveelheid geld die erin omgaat is niks mis. Het is daarom zeer waarschijnlijk dat 2021 alleen het begin is van een groot NFT’s avontuur.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.