NFT’s van Polygon (MATIC) verdienen met Starbucks koffie?

Je hebt vast op dit artikel geklikt omdat je denkt: wat hebben Starbucks, NFT’s en Polygon met elkaar te maken? Het lijkt natuurlijk een rare combinatie, en dat is het ook. Starbucks gaat binnenkort werken met een NFT-loyaliteitsprogramma met technologie van Polygon (MATIC).

“We zijn vandaag verheugd om aan te kondigen dat Starbucks Coffee Company samenwerkt met Polygon om de blockchain-technologie te leveren”, zo vertelt Polygon vandaag op zijn blog. De twee bedrijven gaan samenwerken voor de onlangs aangekondigde ‘Starbucks Odyssey’. Dit moet een Web3-ervaring worden van Starbucks. Hoe dat eruit ziet?

Wat gaan ze doen?

Starbucks Odyssey zal klanten in staat stellen om digitale verzamelbare zegels te kopen en te verdienen. Alleen hoef je deze zegels niet te likken; ze worden in de vorm van een NFT gegoten. De zegels hebben blijkbaar verschillende voordelen voor klanten, maar wat deze zijn is nog niet bekend. Het zou volgens Starbucks deel uitmaken van een “nieuwe digitale gemeenschap”. Het wordt dus waarschijnlijk groter dan NFT-zegels.

Als je nou echt mega geïnteresseerd bent, kan je je al inschrijven voor het laatste Web3 nieuws van Starbucks. Je komt dan in een mega spannende wachtrij voor NFT’s van koffie. En die wachtrij past precies in het beeld van de nieuwe Starbucksstrategie.

Loading…

Brady Brewer, hoofd marketing van Starbucks, vertelde volgens GeekWire dat “het bedrijf gelooft dat het voordeel zal hebben van ‘strategisch geduld’ en een doordachte aanpak. Veel merken sprongen er [NFT’s] meteen in, maar wij zagen een potentieel op langere termijn voor deze technologie in plaats van een eenmalige [potentie].”

Of dit de juiste houding is in de crypto- en NFT-space is nog maar de vraag. En dan heb je de nog grotere vraag ook nog niet beantwoord: staat iedereen hier op te wachten? Deze onderwerpen kunnen misschien iets ver weg staan voor iemand die gewoon een Frappucchino wil drinken onderweg naar huis.

Brewer kan ons in ieder geval gerust stellen dat Starbucks Rewards-leden niets hoeven te weten over NFT’s, blockchain, of crypto. Ze kunnen interactieve games of andere uitdagingen doen om stempels te verdienen, of ze kunnen zegels kopen met hun creditcards.

Een metaverse voor Starbucks

Starbucks Odyssey moet een zogenaamde ‘Third Place’ worden, als aanvulling op dit NFT-loyaliteitsprogramma. Dit is een bestemming los van het normale leven, en wordt uitgebreid naar de digitale wereld. Het bedrijf gelooft dat dit uniek zal zijn in het uitrollen van Web3 technologieën.

“In veel opzichten denk ik dat dit een nieuwe generatie van loyaliteitsmodel voor merken zal inluiden,” zei Brewer. “We proberen echt de grenzen op te zoeken van wat hier mogelijk is en het te verbinden met onze kernervaring in onze kernactiviteiten.”


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.