Belgische crypto wallet NGRAVE haalt 5,2 miljoen euro op

Made in Belgium, dat hoor je niet vaak als het over crypto gaat. Maar walletfabrikant NGRAVE brengt hier verandering in. Het jonge bedrijf heeft in totaal 5,2 miljoen euro aan investeringen opgehaald.

Investering is ‘no-brainer’

Dit bedrag werd opgehaald onder leiding van twee investeringsbedrijven uit Dubai genaamd Woodstock en Morningstar Ventures. Een diverse groep deed mee aan de investeringsronde, denk aan instellingen, angel-investeerders en crypto-influencers.

Himanshu Yadav van investeringsmaatschappij Woodstock: ‘Het veiligste product creëren voor miljoenen gebruikers en duizenden bedrijven. Dat is wat NGRAVE is en waarom het voor ons een no-brainer investering is.’

Dit nieuwe kapitaal wordt gebruikt voor de ontwikkeling van de wallet te stimuleren, maar ook om technologisch en in de internationale logistiek stappen te zetten.

Ruben Merre, CEO van NGRAVE tegen het Frans-Belgische Trends: ‘Het jaar 2022 belooft op zijn zachtst gezegd spannend te worden.’ Deze financieringsronde markeert volgens hem een fase van exponentiële groei.

Drie producten

NGRAVE werkt aan drie producten, die allemaal goed samenwerken:

  • ZERO: dit is de naam van de hardware wallet
  • GRAPHENE: hiermee maak je op een metalen plaat een back-up van je private key
  • LIQUID: de bijbehorende app

Het bedrijf doet er alles aan om crypto veiliger te maken, dit is volgens hen één van de belangrijkste obstakels voor crypto-adoptie.

Geen contact met internet

De wallet ZERO is een zogenaamde airgap wallet. Dit betekent dat er geen contact is met een ander, online apparaat zoals een computer of telefoon, ofwel 100% offline. De wallet maakt gebruik van QR-codes die worden herkend door de ingebouwde camera.

65 miljoen euro

De start-up kijkt nu al vooruit en heeft nog meer financieringsrondes in gedachten. NGRAVE is van plan dit jaar tussen de 50 en 75 miljoen dollar (65 miljoen euro) op te halen.

Het is overigens niet zeker of NGRAVE in België blijft. Tegen de Belgische krant De Tijd zegt Merre: We zouden eigenlijk erg graag in België blijven, maar door de onduidelijke regelgeving over cryptomunten, de excessieve documentvereisten voor potentiële investeerders én banken die veel buitenlandse fondsen weigeren, weten we niet of dat mogelijk is.’


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.