Nieuw: koop Algorand met de cryptocurrency app BLOX!

Begin augustus schoot Algorand als een raket omhoog, en ook deze week gaat het lekker met de cryptocurrency. Nog mooier: vanaf vandaag kan jij ALGO kopen met de alles-in-één cryptocurrency app BLOX!

Wat kan je met Algorand?

Algorand is een ‘new kid on the block’, de coin bestaat nu net iets meer dan een jaar. Eind juni 2019 startte Algorand met een waarde van 2,62 euro. Dat bleek achteraf wat te hoog, de koers daalde daarna hard. Maar wat is Algorand eigenlijk, en wat kan je ermee?

Algorand is een blockchainplatform, opgericht door de Turing-prijswinnaar en MIT-professor Silvio Micali. Naar eigen zeggen is Algorand de enige blockchain met een puur proof of stake consensus algoritme.

Het team van Algorand richt zich op het verbeteren van decentralisatie, schaalbaarheid én veiligheid. Een ambitieus doel. Algorand biedt daarnaast net zoals Ethereum een platform voor smart contracts, dat zijn slimme contracten die automatisch transacties uitvoeren wanneer aan bepaalde voorwaarden is voldaan.

Bedrijven en individuen kunnen net zoals met Ethereum ook tokens uitgeven op het netwerk. Denk bijvoorbeeld aan stablecoins, game-tokens of spaarpunten. Maar ook aan security tokens, zoals het tokenizen van kunstwerken en vastgoed.

Daar stopt het niet bij, want Micali van Algorand heeft een paar dagen geleden aangekondigd klaar te zijn voor decentrale financiën (DeFi) op het Algorand-netwerk. Die aankondiging deed de koers goed, van 19 tot 20 agustus steeg de prijs met bijna 24 procent.

Algorand stijgt met 572 procent na coronacrisis

Over de koers gesproken, hoe deed Algorand het eigenlijk de afgelopen maanden? De Algorand koers kreeg een flinke klap door de coronacrisis, de coin is begin 2020 met 80 procent in waarde gedaald. Maar ALGO heeft dat inmiddels ruimschoots goedgemaakt. Kocht je precies op het dieptepunt in, en had je verkocht op 14 augustus? Dan had je nu een winst van ruim 572 procent!

Wat is BLOX?

BLOX is de alles-in-één cryptocurrency app voor je smartphone. Handel bliksemsnel in de populairste cryptomunten. Of je nu voor een euro koopt of duizend euro kwijt kan, jij bepaalt je inleg. En ben je jouw telefoon verloren? Geen probleem, het enige wat iemand kan doen is het geld overmaken naar je eigen bankrekening. Meer weten? Check hier de website van BLOX.

Of download de app direct:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.