Cardano analyse: waarom ADA binnenkort naar 2,72 euro kan

Spannende uren voor ADA! Eergisteren hebben we in dit artikel Cardano (ADA) behandeld. We gaan nu wat meer inzoomen op de ascending triangle die we lieten zien, want er is veel gebeurd in de tussentijd.

Cardano uit de driehoek, wat nu?

Daarvoor gaan we kijken naar de 4-uur candles in plaats van de daggrafiek. De blauwe cirkel geeft aan waar we waren op het moment van onze vorige analyse. Op de grafiek zie je dat de koers omhoog stuitert op de onderkant van de ascending triangle. Daarna schoot Cardano vrijwel direct door naar de bovenkant van het patroon. Ook zie je dat de ADA koers een poging heeft gedaan om aan de bovenkant uit te breken, maar dat de prijs nu weer op een belangrijk punt is aan de bovenkant van de driehoek.

Wat kunnen we verwachten van Cardano?

Op dit moment zijn er drie mogelijke scenario’s die we genummerd aangeven op de grafiek. Het wordt spannend: wat gaat Cardano nu doen? We beschrijven twee bullish (positieve) uitkomsten en één bearish (negatief) scenario.

  • Scenario 1 is dat de recente daling iets goeds is. De bovenkant van de driehoek wordt getest en kan een ondersteuning vormen in plaats van een weerstand.  Dit wordt ook een bounce genoemd die de uitbraak een stuk meer kracht en zekerheid geeft. In dat geval kan Cardano doorgroeien naar een nieuwe all-time high op 2,72 euro, de groene lijn op de grafiek. Dit koersdoel is op basis van de reeks van Fibonacci, meer hierover in onze eerdere analyse.
  • Scenario 2 is dat we eerst nog een keer terugvallen in de driehoek. Dan wordt de onderkant van de driehoek weer getest en als hier een mooie bounce plaatsvindt kan dat ervoor zorgen dat we definitief naar boven uitbreken. Het einde van de driehoek komt steeds dichterbij, dus vandaar dat er te verwachten valt dat er zeer binnenkort een beslissing gemaakt wordt door de markt of we omhoog of omlaag gaan.
  • Scenario 3 is het meest bearish scenario. In dit geval zou zowel de bovenkant als de onderkant van het patroon niet gelden als support en zal de prijs hier doorheen zakken, er valt dan een flinke prijsdaling te verwachten. Denk aan de eerdere ondersteuning op 2,05 euro, de oranje lijn op de grafiek.

Je eerste 10 euro Cardano krijg je van ons

Maak kennis met het nieuwe tradingplatform van BTC Direct! Koop, verkoop en beheer je favoriete crypto’s, waaronder Cardano. Maak een account aan met voucher code NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Waar wacht je nog op?

Maak een gratis account aan

Liever eerst meer informatie?


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.