Nieuw wetsvoorstel voor crypto gelekt in VS
Een gloednieuw Amerikaans wetsvoorstel moet ervoor zorgen dat crypto opgenomen wordt in het traditionele financiële systeem. Dit meldt CryptoSlate naar aanleiding van het wetsvoorstel dat vandaag wordt onthuld.
Crypto in het financiële systeem
Senator Cynthia Lummis heeft een nieuw wetsvoorstel ingediend met als doel digitale activa volledig te integreren in het Amerikaanse financiële systeem. Zij werkte hiervoor samen met senator Kirsten Gillibrand, een New Yorkse. Zij zijn beide verantwoordelijk voor de totstandkoming van het wetsvoorstel.
Deze samenwerking van de twee senatoren wordt volgens CryptoSlate gezien als een onpartijdige actie in de richting van crypto-regelgeving.
Het wetsvoorstel suggereert de oprichting van een zelfregulerende instelling, die de leiding krijgt over cryptocurrency’s en andere digitale activa. Dit is wel belangrijk, aangezien er vaak beslissingen worden gemaakt door mensen die niet veel afweten van crypto. De wetgevers hinten ook op het vrijstellen van bitcoin miners van wetten die financiële makelaardijbedrijven begeleiden. Dit is goed nieuws voor miners in de Verenigde Staten.
Er is ook een versie gelekt volgens CoinTelegraph (zie draadje van de tweet hierboven). En in dit uitgelekte wetsvoorstel worden belangrijke aandachtspunten voor de toezichthouders belicht. Hierbij worden decentralized finance , stablecoins, DAO’s en crypto exchanges genoemd.
Uitvoerende bevel over crypto
Om crypto te implementeren in het financiële systeem, zonder dat bestaande instellingen gevaar lopen, zijn veel regels en regulering nodig. Dit blijkt ook uit het uitvoerende bevel dat in maart werd uitgebracht. Dat zijn de kaders waarbinnen de Verenigde Staten zich kan bewegen in het cryptolandschap en vooral bedoeld om de gebruikers te beschermen.
In dit bevel wordt ervoor gepleit dat de VS de technologie omtrent crypto niet in de weg wil zitten. Het nieuwe wetsvoorstel lijkt daar, gelukkig, ook niet tussen te komen. Maar het kost de VS veel werk om alles in goede banen te leiden. Een nieuwe markt implementeren in een bestaande financiële markt is erg eng en vooral voor centrale banken.
FED wil tegelijkertijd meer regulatie
Christopher Waller van de Amerikaanse centrale bank (FED) vertelde namelijk afgelopen week nog dat crypto investeerders meer regulatie willen. De belangrijkste reden hiervoor, volgens Waller:
“De samenleving wil nieuwe en slecht begrepen markten voor financiële producten reguleren. Het is niet bedoeld om vermogende beleggers te beschermen, maar om de samenleving te beschermen tegen de vaak onweerstaanbare druk om de verliezen van beleggers met beperkte middelen te socialiseren en om de verspreiding van financiële stress te beperken.”
Het lijkt er vooral op dat de FED investeerders niet volwassen genoeg kan inschatten. Of ze ervaren zelf veel problemen om zich in het crypto landschap te manoeuvreren. Iets wat de twee senatoren op dit moment wel voor elkaar krijgen.
Ramses
/
Het is ook van de zotte dat crypto niet te herleiden is naar een persoon! Hoezo crimineel?!
8 juni 2022Yargonius
/
En waarom moet alles te herleiden zijn naar een persoon? Anders is het crimineel? Beetje eenvoudige redenering. Het lijkt er op dat u nogal van een totaal gecontroleerde samenleving bent. Met de komst straks van CBDC en gekoppeld met e-identiteit waar men tijdens corona volop mee geëxperimenteerd heeft krijgt u uw zin waarschijnlijk!
8 juni 2022Melroy van den Berg
/
Nou dat is in principe wel te geleiden. Het is immers een publieke ledger.
Echter omdat het decentraal werkt zijn de bitcoin addressen gewoon een nummertje, die gegeneerd kunnen worden met de computer. Gelukkig hoef je hierdoor geen kyc af te leggen.
Het internet is ook redelijk anoniem toch? Zo ook de blockchain. Monero is daarin tegen volledig ontwikkeld om echt anoniem te zijn (meer dan bitcoin). En dat heeft voordelen, technologie kan zowel door slechte als goede mensen gebruikt worden.
Misschien kan monero wel heel goed werken voor journalisten in gevaarlijke en corrupte landen toch te kunnen betalen. Als voorbeeld.
8 juni 2022