Gehackt: Nieuw-Zeelandse exchange Cryptopia

Cryptocurrency exchange Cryptopia is het slachtoffer geworden van een hack. Dat meldde de exchange vandaag (15 januari) in een tweet. Volgens Cryptopia zijn er ‘significante verliezen geleden’, en het team heeft haar excuses aangeboden voor het ongemak. De website van de exchange is nu offline en staat in ‘maintenance mode’:

Impact nog niet duidelijk

Het is nog niet duidelijk hoeveel er aan crypto is gestolen door de hackers, daar heeft Cryptopia nog geen uitspraak over gedaan. Maar een oplettende Twitteraar heeft gezien waar de cryptocurrency’s mogelijk heen zijn gegaan.

Whale Alert heeft op 13 januari namelijk twee grote transacties gevonden van Cryptopia naar een onbekend ontvangstadres. Het gaat om één transactie van 2,44 miljoen dollar en één transactie van 1,18 miljoen dollar .

Eerste hack in 2019

Hiermee heeft Cryptopia de twijfelachtige eer om de eerste cryptocurrency exchange te zijn die dit jaar slachtoffer is van een hack. Afgelopen jaar was een recordjaar als het om hacks ging. In 2018 is er voor 865 miljoen dollar aan cryptocurrency’s gestolen. De grootste hack was die van de Japanse exchange Coincheck. Toen werd er voor 500 miljoen dollar aan crypto gestolen.

Proof of keys

‘Not your keys, not your bitcoin!’, dat zijn de woorden van bitcoin evangelist Andreas Antonopoulos. Oftewel: ben jij niet in het bezit van jouw private key? Dan zijn de bitcoins ook niet van jou. Dit gegeven wordt met deze hack nogmaals pijnlijk duidelijk.

De woorden van Antonopoulos inspireerden belegger Trace Mayer om Proof of Keys in het leven te roepen. Hij riep iedereen op om op 3 januari zijn of haar cryptocurrency’s van exchanges af te halen. Die datum is niet toevallig gekozen. Het is namelijk de dag dat het eerste bitcoin block is gemined in 2009.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.