Nieuwe Call of Duty op de blockchain? 20 miljoen dollar funding voor Shrapnel

Neon Machine is een Amerikaanse gamestudio en zij werken aan de first-person shooter Shrapnel. Woensdag kondigde de studio aan dat ze 20 miljoen dollar aan financiering binnen hebben gehaald.

Polychain Capital leidde de investeringsronde, terwijl Griffin Gaming Partners, Brevan Howard Digital, Franklin Templeton, IOSG Ventures en Tess Ventures meededen.

Shrapnel videogame

Dit geld zal worden ingezet om de ontwikkeling van Shrapnel te bevorderen in een “kritieke periode”, volgens een verklaring. Het ontwikkelteam bereidt zich voor om in december een vroege toegangsversie uit te brengen, voorafgaand aan de volledige lancering ergens in 2024.

CEO Mark Long meldde dat het Shrapnel-team momenteel meer dan 70 medewerkers telt. ‘Samen hadden we de droom om het traditionele ontwikkelingsproces voor games te doorbreken en een schietspel van blockbusterkwaliteit te ontwerpen waarin spelers echt eigenaar kunnen zijn van en game-assets kunnen creëren.’

Soort Call of Duty

Shrapnel is een Call of Duty-achtig sciencefiction schietspel. Althans, afgaande op de woorden van de developers. Wij hebben zelf nog geen gameplay gezien, alleen onderstaande cinematic trailer.

Het grote verschil met al bestaande games is dat een groot deel van de in-game content uitgebracht worden als NFT’s op de blockchain van Avalanche. Shrapnel heeft een eigen subnet, een soort privé-netwerk, op deze blockchain.

Bij in-game content moet je denken aan wapenonderdelen, wapens en uiterlijke kenmerken van de avatar.

Gratis spelen en NFT’s maken

Het wordt een online multiplayerspel dat gratis te spelen is. Spelers kunnen solo spelen, maar ook een team vormen. Shrapnel legt ook aanzienlijke nadruk op het potentieel voor door gebruikers gegenereerde content en hoopt gamers de mogelijkheid te bieden om hun eigen game-items te genereren met behulp van de technologie van Shrapnel, waar vervolgens NFT’s van worden gemaakt.

‘Het is opwindend om te zien hoe het team van Shrapnel blijft vooruitgaan op het gebied van gameplay, terwijl ze de grenzen van de spelerservaring en eigendom verleggen door middel van blockchaintechnologie,’ zei Josh Rosenthal, partner bij Polychain Capital.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • In game content: Volgens mij is er al genoeg wapengekletter in the real world…💥🔥

    29 oktober 2023