Nieuwe datum Constantinople update Ethereum bekend

De nieuwe datum voor de Constantinople update van Ethereum is bekend. Waarschijnlijk zal de update eind februari plaatsvinden, tussen 26 en 28 februari. De ontwikkelaars van Ethereum hebben vandaag overlegd, nadat er afgelopen week een beveiligingslek in de code is geconstateerd.

Blockchain beveiligingsbedrijf ChainSecurity heeft dinsdag een kwetsbaarheid ontdekt in één van de EIP (Ethereum Improvement Proposal). Met die kwetsbaarheid zou het mogelijk zijn om onbeperkt ethers uit een smart contract te halen. Vergelijkbaar met het DAO-incident van 2016.

Tijdens een telefoongesprek

De ontwikkelaars van Ethereum hebben tijdens een telefoongesprek afgesproken de update te verplaatsen. Deelnemers van het gesprek waren onder andere oprichter Vitalik Buterin en een aantal developers zoals Hudson Jameson, Lane Rettig, Afri Schoedon en Péter Szilágyi.

Update niet in één keer

De Constantinople update in februari zal niet in één keer worden uitgebracht. In plaats daarvan wordt de update in twee delen uitgebracht. De eerste upgrade bevat alle vijf originele EIP’s en een tweede upgrade verwijdert specifiek EIP 1283 (de EIP waarbij de kwetsbaarheid is ontdekt).

Dit is voorgesteld door programmeur Szilágyi: ‘Mijn voorstel is om de Constantinople update te verdelen in twee hard forks. Constantinople zoals het nu is, en Constantinople die de functie van EIP 1283 verwijdert. Op die manier kan iedereen die de originele upgrade heeft uitgevoerd eenvoudig downgraden naar de juiste versie van Constantinople.’

Het duurt dus nog even voordat de langverwachte update van Ethereum zijn doorgang vindt. Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan houden we je natuurlijk op de hoogte.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.