Bitcoin en Ethereum analyse: uitbraak en nieuwe records liggen binnen handbereik

We staan aan het begin van wat een spectaculaire maand gaat worden! Althans, dat is volgens een aantal gerenommeerde en minder gerenommeerde crypto-kenners de tendens. Dat kan ook niet anders, na de nieuwe all-time high van Bitcoin en, recentelijk, de nieuwe all-time high van Ethereum.

Ondertussen worden ook veel andere cryptocurrency’s meer waard. Wat laten de grafieken momenteel zien? Laten we beginnen met Bitcoin. Alle prijzen zijn in dollars.

Wedges and Flags

Op de lange-termijn grafieken, zoals de weekgrafiek, ziet alles er goed uit: de trend van de bitcoin koers is bullish. Op de dag- en 4 uur grafiek zien we wat besluiteloosheid verschijnen. Zie hieronder de grafiek, waar elke candle voor 4 uur staat. Na het behalen van de hoogste prijs ooit werd een daling ingezet. Er werden tekenen van een Falling Wedge (dalende wig) zichtbaar en daarbij is de kans op een uitbraak naar boven groter dan naar beneden.

Kopers winnen gevecht

De verkopers leken hun kans te grijpen en de prijs is uiteindelijk met zo’n 15 procent gezakt. Daar stuitte het echter op een zone waar blijkbaar veel kopers klaarstonden. Je ziet dat er een gevecht heeft plaatsgevonden waarbij de kopers uiteindelijk de overhand hebben gekregen. Eén van de kopers was overigens het land El Salvador, wiens president op 27 oktober een vrolijke tweet de wereld in stuurde met de tekst ‘We just bought the dip! 420 new Bitcoin.’

Daar konden de verkopers niet tegenop, de prijs werd omhoog gedreven en sloeg na een kort gevecht een gat in het plafond van de Falling Wedge.
Zo krijgen de statistieken dus weer gelijk: een uitbraak naar boven.

Inzoomen op uurgrafiek

Daarna ebde het enthousiasme weg, of is het misschien dat kopers en verkopers even niet weten wat hen te doen staat?
We zoomen even in naar de uurgrafiek. Daar kunnen we twee dingen doen.

  1. We verbreden het neerwaartse kanaal en maken er een Bull Flag van.
  2. We tekenen een ‘Descending Broadening Wedge’ (dalende wig die wijder wordt), waarbij het plafond van de figuur die we zojuist hebben gebruikt (falling wedge) nu als bodem fungeert.

Het grappige is dat beide patronen statistisch de de hoogste kans op een uitbraak naar boven aangeven en vooral in plaatje 1 is zichtbaar dat de bovenkant al flink getest wordt.

De prijs heeft ongeveer 4 procent speelruimte naar beneden (op het moment van schrijven) voordat het flinke steun kan verwachten. Daar weten de kopers wél wat ze te doen staat en als de prijs daar geraakt, dan zullen ze hun slag slaan. Maar, mocht dat niet voldoende zijn, en de prijs zakt door, dan ligt de volgende zone rond de 53.400 dollar.

Naar boven toe zijn we zo’n 8,5 procent verwijderd van nieuwe hoogtepunten. De Bitcoin heeft in het verleden laten zien dat zulke percentages snel overbrugt kunnen worden. Maar, velen zullen net onder de all-time high (zone rond 65.000 – 66.000 dollar) hun winst willen innen. Daar zit dus een flinke weerstand.

Ethereum all time high

Bij de Ethereum koers ziet het er iets anders uit. De prijs bevindt zich al lange tijd in een trendkanaal naar boven. Twee keer schoot het even de parallelrijbaan op. Misschien komt het omdat men had verwacht dat na de upgrade van een paar dagen geleden de prijs 4500 zou halen, hetgeen niet gebeurde.

Maar het lijkt alsof de prijs zich weer op de hoofdbaan bevindt. Als dit kanaal wordt gecontinueerd dan zullen er snel, misschien wel vandaag of morgen, nieuwe hoogtes bereikt worden!

**UPDATE**

Dat het met crypto’s snel kan gaan merk je goed als je er een verhaal over probeert te schrijven. Tijdens het afronden wierp ik nog een blik op de grafieken en wat blijkt: de statistieken bewijzen zichzelf, een uitbraak naar boven is een feit. Beide patronen (de Bull Flag en Descending Broadening Wedge) zijn naar boven toe uitgebroken. Dat zie je hieronder:

Dat betekent opnieuw een erg ‘bullish’ ontwikkeling. Het is pas 2 november en het is nu al een spectaculaire maand. Ik ben heel benieuwd wat de rest van de maand ons brengt!


Annina verdiept zich al geruime tijd in de wereld van crypto en blockchain en is vastberaden om alles te weten te komen. Daarom duikt ze regelmatig in de wereld van Bitcoin, altcoins en alles daaromheen. Haar bevindingen vertaalt ze naar begrijpelijke artikelen, zodat ook jij snel op de hoogte bent.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.