Exchanges

Nigerianen steken middelvinger op naar maatregelen Centrale Bank voor bitcoin en cryptocurrency

Nigeria is ongetwijfeld de grootste Afrikaanse markt voor cryptocurrency, miljoenen jonge burgers van het land proberen hun financiële problemen het hoofd te bieden met cryptocurrency.

De Centrale Bank van Nigeria (BCN), maakt dat wel wat moeilijker. Zij hebben andere banken verboden om diensten te bieden aan cryptocurrencybedrijven. De verwachting was dat de cryptomarkt hierdoor zou instorten, maar niets is minder waar.

Wat is er gebeurd?

Voor de duidelijkheid: De Centrale Bank verbiedt cryptocurrency niet, en burgers worden ook niet direct ontmoedigd om te handelen. Het verbod is alleen van toepassing op banken en financiële instellingen. Met andere woorden, cryptobeurzen en gerelateerde bedrijven die voorheen gebruikers toestonden om hun geld rechtstreeks van hun bankrekeningen te storten of op te nemen, kunnen dit niet langer doen.

Het verbod is een grote tegenvaller omdat bankoverschrijvingen via beurzen het voor veel Nigerianen gemakkelijker maakten om toegang te krijgen tot cryptodiensten zonder opgelicht te worden. Toch weerhoudt dit Nigerianen niet om flink in cryptocurrency te handelen. Volgens een recent artikel is Nigeria de grootste peer-to-peer-markt voor Paxful.

Het is geen afschrikmiddel

Toen het verbod van kracht werd, moesten cryptocurrency-handelaren in Nigeria een manier bedenken om toch te kunnen handelen, zonder tussenkomst van banken via cryptobeurzen. Paxful is een wereldwijd peer-to-peer cryptocurrency-handelsplatform en veruit de allergrootste in Afrika.

Volgens het artikel hebben Nigerianen een handelsvolume van 1,5 milljard dollar met meer dan 1,5 miljoen gebruikers bereikt. Althans, op Paxful.

En volgens data van UsefulTulips, verhandelden Nigerianen die Paxful gebruikten meer dan 6,3 miljoen dollar in de afgelopen 7 dagen en meer dan 77,4 miljoen dollar in de afgelopen 90 dagen.

Bron: usefultulips

Traditioneel financieel systeem voldoet niet meer

Paxful rapporteert ook indrukwekkende handelsvolumes uit landen als China, de Verenigde Staten, India en Kenia. Wereldwijd heeft het peer-to-peer-platform meer dan zes miljoen gebruikers en er is voor meer dan 5  miljard dollar aan transacties uitgevoerd.

Volgens de CEO Ray Youssef, kan het traditionele financiële systeem niet langer voldoen aan de behoeften van een groot gedeelte van de wereldbevolking. Hij zegt dat de financiële systemen die momenteel bestaan, veel financiële ongelijkheden bevorderen, en voegde eraan toe dat cryptocurrency’s de macht hebben om het systeem te veranderen.

Hij zegt:

‘Met cryptovaluta’s zien we een alternatief, een manier om het financiële systeem te laten rusten op basis van gelijkheid. Onze missie bij Paxful is om iedereen gelijke toegang tot financiering te geven, ongeacht wie ze zijn of waar ze zijn, zodat ze hun eigen geld kunnen beheren en de toekomst kunnen opbouwen die ze willen met financiële vrijheid.’

Nu de vraag: Kunnen Afrika en andere delen van de wereld sneller een goed bankensysteem optuigen? Of is het makkelijker voor burgers om gewoon over te stappen op Bitcoin?

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Waarom vrijdag 25 juni een belangrijke dag is voor Ethereum, recordaantal contracten vervallen

Op vrijdag 25 juni vervallen een recordaantal Ethereum opties, terwaarde van bijna 1,5 miljard dollar.…

10 uur geleden

Nieuwe Ethereum upgrade EIP-1559 gelanceerd op testnet Ropsten

Ethereum's langverwachte upgrade Londen is gelanceerd op het testnet Ropsten. Deze upgrade volgt op Berlijn, dat…

12 uur geleden

Ripple wil weten of medewerkers financiële waakhond mogen handelen in cryptocurrency zoals XRP, Bitcoin en Ethereum

De rechtszaak van de SEC tegen Ripple wordt voor iemand aan de zijlijn steeds interessanter…

14 uur geleden

Analyse: Wanneer breekt Bitcoin door 40.000 dollar?

Wat een achtbaan! Dinsdag bereikte bitcoin de laagste prijs sinds het begin van dit jaar.…

16 uur geleden

Cryptocurrency beurs blijkt oplichting, 3 miljard euro aan bitcoin gestolen

Twee Zuid-Afrikaanse broers, Ameer en Raees Cajee, zijn naar verluidt verdwenen en hebben 3,02 miljard…

17 uur geleden

Bitcoin mining fabrikant opent farm in Kazachstan

Normaal gesproken verdient Canaan geld met de verkoop van ASIC mining machines. Maar het bedrijf…

1 dag geleden

Veilig en vertrouwd bitcoin kopen bij het best beoordeelde platform van Europa.

Naar BTC Direct