Nike introduceert NFTs in games van EA Sports

Het lijkt erop dat de wereld van non-fungible tokens (NFTs) er een mooie overwinning mag bijschrijven. Nike introduceert namelijk NFTs in de games van EA Sports. Zo is het mogelijk om virtueel schoeisel en andere sportkleding te kopen in de vorm van NFTs. In een persverklaring van 1 juni laat Nike weten dat “virtual creations” een andere manier is om NFTs te zeggen.

Speciale aankondiging

Nike komt later vandaag nog met een speciale aankondiging, die waarschijnlijk ook in het verlegde van de introductie van NFTs in de wereld van EA Sports ligt. EA Sports is onder andere verantwoordelijk voor het produceren van de populaire voetbalgame FIFA, wat al jaren de nummer één is in zijn niche.

Straks is het dus waarschijnlijk mogelijk om accessoires te kopen van Nike, die ook op een bepaalde manier verhandelbaar zijn. Zo zetten Nike en EA Sports samen een mooie stap in de ontwikkeling van blockchain en gaming.

“Deze samenwerking maakt het voor ons mogelijk om enkele geweldige nieuwe ervaringen voor onze .SWOOSH gemeenschap te realiseren en ook de enorme fanbase van EA SPORTS te verblijden”, aldus Ron Faris, de manager van Nike Virtual Studios.

Rustig opstarten

Het lijkt erop dat Nike kiest voor een rustige start van zijn NFT-avontuur. In november 2022 introduceerde het namelijk op een redelijk ongelukkig moment zijn .swoosh NFT-platform. Als je al wat langer meeloopt in de industrie, dan is het je vast niet ontgaan dat in die periode ook het FTX van Sam Bankman-Fried kopje onder ging.

Dat was ook het moment waarop de markt volledig inzakte en de vraag naar NFTs een tijdelijk dieptepunt bereikte. Pas in het begin van 2023 introduceerde Nike zijn eerste eigen NFT-collectie.

Nu zet het met de samenwerking met EA Sports dus een volgende stap in dit bijzondere avontuur. Het is heel tof om te zien hoe grote merken als Nike het aandurven om met blockchain-technologie te ondernemen.

Dit is uiteindelijk wel wat er nodig is om de technologie aan de hele wereld te introduceren. Zijn jullie van plan om Nike NFTs te kopen?


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.