Nog 2 dagen tot de Litecoin Halving; is dit het moment om in te kopen?

Op woensdag 2 augustus is het zover en ondergaat Litecoin (LTC) de derde halving in zijn geschiedenis. Met die halving daalt de blokbeloning die miners ontvangen voor het produceren van een blok van de huidige 12,5 naar 6,25 Litecoin per blok. Hiermee daalt de inflatie van Litecoin dus met 50 procent; is dit het ideale moment om het kleine broertje van Bitcoin te kopen?

Grote wallets kopen Litecoin

Als we de analisten van het on-chain analyseplatform Santiment mogen geloven, dan kopen de grotere wallets op dit moment agressief Litecoin in. Wallets met een balans van tussen de 9.500 dollar en 950.000 dollar zitten op dit moment in de accumulatie-modus of inkoopmodus, zoals Santiment dat noemt.

Sinds 14 juni kochten investeerders die Santiment als “dolfijnen” en “haaien” kwalificeert voor een totaal van 205.400 Litecoin in. Tegen de huidige koers gaat dat om een bedrag van ongeveer 19 miljoen dollar.

Dat zijn niet de bedragen die heen en weer vliegen op de blockchain van Bitcoin, maar vergeet niet dat de market cap van Litecoin (6,8 miljard dollar) ongeveer 84 keer in die van Bitcoin past.

Dat bedrag van 19 miljoen dollar binnen Litecoin staat op Bitcoin dus gelijk aan een bedrag van 1,59 miljard dollar. Wat dat betreft kunnen we stellen dat er veel investeerders zijn die momenteel bullish zijn over Litecoin, waarschijnlijk vanwege de aanstaande halving.

Lage verwachtingen voor Litecoin

Gek genoeg zijn de verwachtingen bij de analisten over de Litecoin Halving niet zo hooggespannen. In het verleden presteerde de Litecoin koers namelijk helemaal niet zo goed na een halving. Wat je vaak zag was dat de koers in aanloop naar de halving opliep, om daarna vervolgens een daling in te zetten.

De analisten van CoinCodex voorspellen bijvoorbeeld een daling van ongeveer 25 procent voor Litecoin na de halving van 2 augustus. Daarmee zou de munt het jaar eindigen op een koers van om en nabij de 69 dollar per munt.

Dat zou vooral voor de investeerders die nu inkopen een behoorlijke teleurstelling zijn. Maar als wij de afgelopen jaren iets geleerd hebben over de financiële wereld, dan is het wel dat zekerheid niet bestaat.

Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Het kan zomaar zijn dat Litecoin dit jaar na de halving juist verrassend uit de hoek komt en enorme stijgingen laat zien. Uiteindelijk is er niemand die jou iets met zekerheid kan zeggen over de toekomstige koers van een financieel product.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Er waren crypto cowboys die eind maart al riepen, nu Litecoin rond de 80 k kopen, want anders ben je soort van te laat..litecoin zou 3 a 4 x over de kop gaan , 19 juni weer verkopen was het advies, want dan zou hij weer naar beneden storten…waar niet geklommen is, valt niet te storten..ik heb het alweer verkocht..geen winst geen verlies..wel een illusie armer…maar geschiedenis herhaalt zich niet altijd, blijkt nu maar weer eens…hopelijk gaat Bitcoin het volgend jaar beter doen met de halving…

    1 augustus 2023