Ook Noord-Korea verdiept zich in crypto’s

Het land blijkt zich al langere tijd bezig te houden met cryptocurrency’s. Zo heeft een Zuid-Koreaanse bank ontdekt dat haar noorderburen digitale valuta proberen te minen. Daarnaast werd op 25 augustus bekend dat het communistische land zich opmaakt voor een blockchainconferentie in oktober.

Blockchainconferentie in Noord-Korea

Dat Azië veel blockchainstartups trekt is inmiddels wel bekend. Singapore, Hong Kong en Tokyo worden geroemd om hun cryptovriendelijke klimaat. Sinds zaterdag lijkt een nieuwe speler zich aan dit rijtje te willen toevoegen.

De Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang is in oktober het toneel van een internationale conferentie over blockchain. Dat werd bekend gemaakt op de Amerikaans-Aziatische radiozender Radio Free Asia.

De conferentie begint op 1 oktober en duurt twee dagen. Volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap worden er blockchainexperts van over de hele wereld naar de conferentie ingevlogen. Er wordt verder niet gezegd wie deze experts zijn.

De deelnemers voeren tijdens de conferentie ook gesprekken met verschillende Noord-Koreaanse zakenmensen en bedrijven. Of Kim Jong-un de conferentie ook bezoekt is niet bekend.

In een persbericht van Yonhap staat dat Noord-Korea met het organiseren van de conferentie meer van hun technische capaciteiten willen laten zien.

Noord-Korea waagt pogingen om cryptocurrency’s te minen

Dat de Noord-Koreanen in een van de armste landen ter wereld wonen mag wel duidelijk zijn. Door interne problemen en internationale sancties heeft het land niet heel veel financiële middelen. Genoeg reden voor het land om naar innovatieve, alternatieve inkomsten te zoeken.

In de zoektocht naar nieuwe inkomsten is vorig jaar een paar maanden geprobeerd om cryptocurrency te minen.  Dat meldt persbureau Yonhap. Overigens was de poging niet erg succesvol.  

Volgens Yonhap hebben de communisten te weinig technische kennis om succesvol te kunnen minen. Wel hebben ze een cryptocurrencybedrijf opgericht. Dit bedrijf richt zich op het ontwikkelen van een bitcoinexchange.  De nieuwe exchange wordt gebouwd door Chosun Expo en zal zich focussen op de Noord-Koreaanse markt.

Delen:

Thijs is gastauteur bij BTC Direct. Hij doet niets liever dan de koers analyseren en schrijven. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij veel ervaring. Hij houdt zich namelijk al sinds zijn tienerjaren met blockchain bezig.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.