Novatti tekent samenwerking Ripple voor directe transacties Australië naar Azië

Het Australische betalingsbedrijf Novatti heeft aangekondigd dat de samenwerking met Ripple live is. Dit betekent dat klanten van Novatti via Ripple directe transacties naar de Filipijnen kunnen verzenden.

Duizend transacties per maand

Het bedrijf verwacht een paar duizend overschrijvingen per maand te verwerken. Om betalingen naar de Filipijnen te kunnen uitvoeren, heeft Novatti de krachten gebundeld met iRemit. Dit is een lokale overmakingsdienstverlener, die als een van de eersten de On-Demand Liquidity (ODL) -oplossing van Ripple toepaste.

Verdere uitbreiding

In de aankondiging staat dat dit slechts ‘de eerste manifestatie’ is van het partnerschap dat aanvankelijk begin december werd aangekondigd. Novatti mikt momenteel namelijk op verdere uitbreiding in de regio Zuidoost-Azië:

‘Zoals blijkt uit de samenwerking met Ripple, zorgt deze uitbreiding ervoor dat Novatti nieuwe inkomstenkansen krijgt. Dit biedt ons een grotere blootstelling aan de wereldwijde vraag naar digitale betalingen die we in de toekomst verwachten te versnellen.’

Ecosysteem bouwen

Peter Cook, directeur van Novatti: Het aangaan van ons partnerschap met Ripple maakte deel uit van Novatti’s bredere strategie om een bank- en betalingsecosysteem te bouwen waarmee onze bestaande platforms snel kunnen opschalen. Het vroege succes van Novatti’s samenwerking met Ripple benadrukt ook de voordelen van onze bredere overzeese uitbreiding sinds begin dit jaar, met nieuwe licenties verkregen voor de Nieuw-Zeelandse markt en de VS.’

Naast Ripple heeft het bedrijf ook deals gesloten met grote betalingsbedrijven zoals Apple Pay, Samsung Pay en Alipay. Onlangs heeft Novatti ook een licentie van Visa verkregen om prepaidkaarten uit te geven in Nieuw-Zeeland.

Over On-Demand Liquidity

ODL komt uit de koker van Ripple Inc. Dit is een netwerk waarop samenwerkende bank- of financiële dienstverleners goedkoop en onmiddellijk geld kunnen overmaken tussen rechtsgebieden met behulp van de XRP-munt. De ODL is een tool die is gebouwd bovenop het xCurrent-berichtensysteem dat open-source is en deel uitmaakt van de RippleNet-suite. In februari werd het ODL-octrooi toegekend aan Ripple Labs en hierin staat dat het systeem alles van waarde kan verzenden, dus meer dan alleen valuta’s. Het is daarom niet bekend of Novatti ook gebruik maakt van XRP om de transacties uit te voeren, totdat ze dit zelf aankondigen.

Naast XRP kunnen andere digitale valuta’s, aandelen, obligaties, effecten en nog veel meer verzonden worden. In theorie is deze dienst niet alleen waardevol voor banken, maar ook voor grote bedrijven, overheidsinstanties en ngo’s.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Helder artikel. Ik vind Bitcoin een heel interessante vorm van investeren, vooral als de aandelenbeurs en of de ( analoge, fiat ) geldmarkt zou gaan wankelen, maar ikzelf ben toch meer geïnteresseerd in “utilitys “`; d.w.z. crypto munten die een daadwerkelijk doel hebben, zoals XRP van Ripple, XLM van Stellar Lumen, als toekomstige ‘ geldtransfer vorm ‘, Cardano als blockchain controle vorm, Chainlink, Vetchain etc.
    Iedereen die dit artikel leest heeft al een buitengewone interesse in Crypto in het algemeen, dus artikelen zoals deze, zonder de poeha en vooringenomenheid voor één cryptomunt, die men in andere artikelen vaak tegenkomt, zijn een verademing, en dragen mijn inziens ook daadwerkelijk bij in meer acceptatie en begrip bij die hele grote groep mensen die hier nog niet aan toe is. ( maar er in de nabije toekomst onverbiddelijk mee te maken gaat krijgen ) Met meer info en meer begrip kunnen we allemaal ook verstandiger investeren, en ons voorbereiden op wat zeer zeker gaat komen. Ik bedoel vooral hiermee de onvermijdelijke overstap van de ouderwetse ( fiat ) munten naar de digitale blockchain Crypto munten.
    Dank je Jerrymie voor je artikel, en ik hoop dat je in de toekomst nog meer artikelen gaat schrijven over de andere ‘utility’ tokens, en hun achtergronden.
    Groetjes uit Afrika ( je hoeft tegewoordig niet persé meer in Nederland in te loggen..)

    9 april 2021