Novogratz: “Bitcoin staat binnen anderhalf jaar weer op 20.000 dollar”

Bitcoin is dit jaar al mooi aan het herstellen van de crash van vorig jaar. Vandaag heeft de koers zelfs de 6000 dollar aangetikt. Niemand kan met zekerheid zeggen waar de koers naar toe gaat. Behalve investeerder Michael Novogratz, hij zegt stellig dat de prijs binnen 18 maanden verdrievoudigd is.

Koers gaat verdrievoudigen

In gesprek met CNN Business is Novogratz vastbesloten. Hij zegt dat de waarde van bitcoin binnen anderhalf jaar zal verdrievoudigen en ook weer op de alltime high van 20.000 dollar zal uitkomen.

“Out of the rubble, bitcoin has popped back up,”, zei Novogratz mooi tijdens de SALT-conferentie in Las Vegas. Bitcoin heeft de rotzooi van zich afgeschud en staat weer overeind. SALT is een bijeenkomst waar gesproken wordt over leiderschap, filantropie, ondernemerschap en finance.

Hij doelt hiermee op de waardestijging van de crypto. Afgelopen december was bitcoin nog maar 3.100 dollar waard, nu dus alweer rond de 6.000 dollar.

Novogratz sprak ook met Bloomberg over cryptocurrency op SALT

Dieptepunt ligt achter ons

Novogratz is een voormalige hedgefondsmanager en Goldman Sachs investeringsbankier. Hij is ervan overtuigd dat het dieptepunt van bitcoin achter ons ligt. Het enige wat nog roet in het eten kan gooien is als er een alomvattende hack bij een exchange is, of als anti bitcoin regelgeving te machtig wordt.

“Alleen iets als dit kan het vertrouwen in bitcoin vernietigen,” zei Novogratz.

Gek genoeg was er gisteren een grote hack bij Binance, een van ‘s werelds allergrootste crypto exchanges. Hackers maakten 7000 bitcoin buit, dat staat gelijk aan 40 miljoen dollar. Maar zelfs dit heeft het vertrouwen in bitcoin (nog) niet aangetast. De koers blijft maar stijgen. Dat zie je ook terug op onze koerspagina.

Bekijk actuele koers bitcoin

“Dit soort gebeurtenissen moeten minder voorkomen, pas dan treden institutionele partijen toe in de markt,” zei hij. Over enkele weken start investeringsfirma Fidelity voor dit soort partijen.

Novogratz dringt er bij crypto exchanges op aan om zichzelf te reguleren om hun veiligheid te vergroten en het vertrouwen in bitcoin te versterken.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • In de kop wordt gesproken over drie jaar en in de tekst over 18 maanden (hetgeen hij daadwerkelijk gezegd heeft). Slordig.

    10 mei 2019
  • In de kop wordt gesproken over drie jaar en in de tekst over achttien maanden (hetgeen hij daadwerkelijk gezegd heeft). Waarom maken crypto-journalisten fouten in elk bericht?

    10 mei 2019
  • 1,5 jaar pas? Als we voorzichtig zijn dan zullen we al eind dit jaar makkelijk op 20k per btc zitten. Over 1,5 jaar zit je makkelijk op 100k.

    12 mei 2019