Nu is het even genoeg: Japan stelt voor om een pauze te nemen van cryptobelasting

De financiële toezichthouder van Japan heeft geluisterd naar de crypto-lobbygroepen. Japan kampt namelijk met bizar hoge cryptobelastingen. Normale crypto-holders moet tot wel 55% belasting betalen over de winst, en ondernemingen betalen ongeveer 30%. Voor beide groepen kan er nu iets veranderen.

55% voor retail, 30% voor bedrijven

Japanse crypto-investeerders zijn nog steeds het haasje. Er is nog niks veranderd aan de bizar hoge belasting van 55%, ondanks dat crypto-lobbygroepen als de Japan Crypto-Asset Business Association (JBCA) en de Japan Crypto-Asset Exchange Association (JVCEA) hier verandering in willen brengen. Toch boekten deze lobbygroepen een soort van winst.

De financiële toezichthouder heeft namelijk geluisterd naar de JBCA en de JVCEA. Deze stelden voor om de regels voor vennootschapsbelasting voor crypto-activa te versoepelen. Daarnaast wilde de toezichthouder wel lichtere heffingen voor de ‘normale’ belegger. Dit past namelijk precies in het beeld wat premier Fumio Kishida heeft: de economie nieuw leven inblazen.

Het nieuwsplatform van BTC Direct, waarop jij nu dit artikel leest, gaat veranderen. De website wordt overgenomen door onze partner BLOX. Hierdoor gaan een aantal dingen veranderen. Benieuwd wat? Klik dan op de afbeelding of deze link: https://nieuws.btcdirect.eu/btc-direct-nieuws-wordt-blox-nieuws/

Deze premier heeft namelijk beloofd om de rijkdom van huishoudens te verdubbelen. Dat is nogal een flinke belofte, maar nog niet alles. Tegelijkertijd wil hij Web3-bedrijven in het land helpen groeien, en dat lukt natuurlijk niet als een organisatie belast wordt met 30% over de winsten.

Omdat deze belastingen zo hoog zijn, werden crypto-startups en andere crypto projecten in Japan flink benadeeld. Het gevolg hiervan is dat veel bedrijven uitweken naar Singapore of andere landen waar de belastingen voordeliger zijn.

Het plan

Het plan van de toezichthouder is dus om bedrijven vrij te stellen van belasting op crypto-winsten op papier. De Financial Services Agency – zoals de toezichthouder heet – riep ook op tot het stimuleren van een programma dat belastingvoordelen geeft aan normale Japanse crypto beleggers.

De toezichthouder wil dit doen door het Nippon Individual Savings Account (NISA) uit te breiden. Wat is dit? Goede vraag. Met de NISA kunnen crypto-investeerders een deel van hun beleggingswinsten voor een bepaalde periode laten vrijstellen van vermogenswinstbelasting. Het doel is ook om de beleggingslimieten te verhogen en het programma oneindig door te laten gaan.

Het belastingpanel van Japan neemt tegen het einde van het jaar beslissingen. Eerst volgt er een beoordeling van voorstellen van overheidsdiensten.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.