NVIDIA overtreft verwachting vanwege cryptomining

Het Amerikaanse NVIDIA publiceerde op 10 mei zijn kwartaalverslag. Hieruit blijkt dat de videokaartenfabrikant in het eerste kwartaal van 2018 ruim 289 miljoen dollar aan de cryptomarkt heeft verdiend.

Een aangename verrassing voor NVIDIA

NVIDIA produceert videokaarten. De Engelse benaming van videokaart is graphics processing unit (GPU).  Veel beginnende miners gebruiken videokaarten van NVIDIA voor het minen van cryptocurrencies. De GPU wordt gebruikt om transacties te hashen. Dit is het belangrijkste onderdeel van het miningproces. De miners gebruiken een ingewikkelde formule om alle transactiedata in een ‘zin’ van cijfers en karakters samen te vatten. Die zin noemen we een hash en dit proces noemen we hashen of hashing.

In het eerste kwartaal behaalde het bedrijf een totale omzet van 3,2 miljard dollar. Daarvan kwam 289 miljoen van verkoop aan miners. En die omzet is veel hoger dan verwacht. Analisten gingen namelijk uit van een omzet van ongeveer 200 miljoen dollar.  Overigens verwachten diezelfde analisten dat deze vreugde maar van korte duur is. De koersen van de meeste cryptovaluta is in het eerste kwartaal van 2018 flink gedaald. Hierdoor is de omzet van de meeste miners ook afgenomen. 

Minder leuk voor gamers

Niet alleen miners gebruiken videokaarten van NVIDIA. De grootste groep klanten van NVIDIA zijn gamers. Oorspronkelijk is een GPU namelijk bedoeld om de grafische pracht en praal van moderne games weer te geven. Doordat miners zoveel videokaarten opkochten steeg ook de prijs van een videokaart.  En hier zijn gamers de dupe van.

Videokaarten zijn ook heel erg in trek bij criminelen. Nog geen twee maanden geleden zijn er nog 600 miningcomputers gestolen in IJsland.

Delen:

Thijs is gastauteur bij BTC Direct. Hij doet niets liever dan de koers analyseren en schrijven. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij veel ervaring. Hij houdt zich namelijk al sinds zijn tienerjaren met blockchain bezig.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.