Nieuw bitcoin fonds: 59 investeerders leggen elk 12 miljoen dollar in

De New York Digital Investment Group (NYDIG) heeft 720 miljoen dollar opgehaald bij 59 investeerders. Dit geld wordt gebruikt voor de oprichting van een nieuw product: het Institutional Bitcoin Fund.

Markt brokkelt af: bitcoin kopen!

Institutionele investeerders staan klaar om te profiteren tijdens deze bearmarkt. Dat zegt ook Ross Stevens van NYDIG:

‘Als markten afbrokkelen, wordt karakter gevormd. De afgelopen 12 maanden hebben de meest risicobewuste institutionele beleggers meedogenloos bitcoin en inkomsten onze kant gedreven.’

Volgens een persbericht is het aantal bitcoin van NYDIG ‘bijna 100% gestegen op jaarbasis, en de omzet steeg met 130%. Ze verwachten dat de omzet nog hoger uitkomt als het derde kwartaal sluit. NYDIG is een voorbeeld van dat als de huidige, lage bitcoin koers je niet afschrikt, je steeds makkelijker meer bitcoin kan bezitten.

Bitcoin fonds voor institutionele investeerders

Naast hun eigen bitcoins is NYDIG bezig met de oprichting van een bitcoin fonds voor institutionele investeerders. Institutionele investeerders zijn bijvoorbeeld pensioenfondsen en andere investeringskantoren die namens hun klanten investeren.

Bij het opzetten van zo’n bitcoin fonds (of elk ander financieel product) moet een aanvraag ingediend worden bij de SEC, de financiële waakhond van de VS. Gelukkig voor ons zijn deze aanvragen online en openbaar en hierin valt te lezen dat er 720 miljoen dollar is opgehaald. Negenenvijftig investeerders droegen elk gemiddeld 12 miljoen USD bij en NYDIG legde zelf ook 12 miljoen in.

Adoptie bitcoin op allerlei manieren

In eerste instantie biedt NYDIG offline opslagmogelijkheden voor vermogende particulieren en institutionele beleggers. Zo hoeven deze partijen niet zelf hun crypto te bewaren.

NYDIG omschrijft zichzelf als een Bitcoin-bedrijf en heeft door de jaren heen het nieuws gehaald door aanvragen in te dienen om een bitcoin ETF te mogen oprichten. Deze zijn echter allemaal door de SEC afgewezen.

De investeringsgroep richt zich ook op andere aspecten om de adoptie van bitcoin te versnellen. Denk aan het uitbetalen van salarissen in bitcoin, niet alleen van hun eigen medewerkers, maar ook bij van sportteam New York Yankees.

Aan het einde van het persbericht van NYDIG benoemen ze het Lightning Network. Het volgende product wordt een wallet- en betaaloplossing voor bedrijven. Deze moeten sneller, veiliger en goedkoper worden dan wat nu al bestaat. Of zoals ze zelf zeggen:

‘Now it’s time for Lightning.’

Het grote geld is er al

Jarenlang fluisterden crypto-investeerders voor het slapen gaan: ‘wacht maar tot het grote geld er is, wacht maar tot de institutionele investeerders er zijn.’ Om vervolgens in een fijne droom te belanden. Het is tijd om te ontwaken, want het grote geld is er al.

Uit het 2022 Annual Global Hedge Fund-rapport van accountantskantoor PwC blijkt dat meer dan een derde van de hedgefondsen bij elkaar 4,1 miljard dollar in crypto heeft geïnvesteerd. Dit is een stijging van 8% vergeleken met 2021.

Vermogensbeheerders Abrdn, BlackRock en Charles Schwab hebben ook flink geïnvesteerd in bitcoin, maar dat komt grotendeels omdat hun klanten dit eisen. BlackRock heeft zelfs onlangs een spot bitcoin private trust aangekondigd voor zijn institutionele klanten.

‘Onze institutionele klanten zijn steeds meer geïnteresseerd in het verkrijgen van blootstelling aan digitale activamarkten en zijn gefocust op het efficiënt beheren van de operationele levenscyclus van deze activa.’ Dit zijn de woorden van Joseph Chalom van BlackRock.

Wat hij eigenlijk probeert te zeggen is dat zijn klanten willen beleggen in bitcoin, zonder zelf bitcoin te hoeven kopen.

Koop als de markt bang is

Er is een indicator genaamd Fear & Greed. Deze gooit allemaal verschillende data op een hoop en daar komt een getal uit en deze vertelt je of de markt angstig of hebberig is. Op een schaal van 100, staat de meter nu op 20 en dat betekent extreme angst.

Alle institutionele investeerders uit dit artikel weten dat donders goed en maken gebruik van de angst op de markt. Ze kopen laag in en wachten tot het sentiment op de markt hebberig is.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Onnozelaars

    4 oktober 2022